Eendracht wint van de Rangers in Buggenhoutse derby

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht wint van de Rangers in Buggenhoutse derby
Foto: © SC

Voor een massa enthousiaste toeschouwers kende de thuisploeg een droomstart maar aan de rust was alles te herdoen. Toen Eendracht opnieuw op voorsprong klom hadden de bezoekers geen pasklaar antwoord.

Met een goed ingestudeerde bliksemaanval forceerde Eendracht een vrije trap in de openingsminuut. Kevin Borlee vlamde in de muur en Dimitri Deleau zwiepte de afvallende bal perfect op de voet van Borlee (1’). De thuisploeg ging direct door op zijn elan maar de doorgebroken Borlee knalde naast (3’). De Rangers hadden moeite om de druk af te houden en Tom Verbert kon nog net een snelle aanval via Sohail Farratou en Jan Straetman afstoppen (17’). Stilaan zorgden de bezoekers voor meer evenwicht al kopte Kevin De Sa Faria een vrijschop net naast (21’). Sven Fierens pegelde een snelle counter voorlangs (24’). Straetman dwong Sanne De Boeck tot een zweefsprong (28’) en Kosta Karamanis knalde een afvallende bal naast (31). Aan de overzijde moest Sander De Batselier plat bij een afwijkend schot van Moussa Ogab (38’). Op slag van rust schilderde Ogab een hoekschop op het hoofd van Farino Steenhuyzen en de bordjes hingen gelijk.

Ook na de koffie zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Farratou nam De Boeck op de korrel (52’) en Stefan Maes kopte een hoekschop op de deklat (59’). De opdrijvende Straetman miste de goede richting (61) en De Boeck kon een poging van Cedric Buta slechts in 2 tijden onschadelijk maken (69’). Toen de bezoekende goalie een vrije trap van Borlee niet kon klemmen was Michael Mannaerts er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te vlammen (71’). De Rangers reageerden via Kevin Harnie maar Tim Van der Elst kon de loeier nog uit de baan halen (77’). Assistent Welvaert moest gekwetst het terrein verlaten en de wedstrijd lag minutenlang stil. Na de hervatting met Johan de Decker langs de lijn werd het spel een stuk bitsiger maar Jan Arijs hield de touwtjes goed in handen. Tot de laatste lang durende seconden probeerden de bezoekers nog een punt uit de brand te slepen maar echte kansen kwamen er niet meer.

Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar Moerbeke en is Rangers Opdorp gastheer voor SK Lebbeke.

Eendracht Buggenhout: De Batselier, Broothaers (63’ Charifi), Van der Elst, Deleau, Karamanis, Borlee, Buta, Farratou (92’ Mertens), Straetman, Maes (66’ Mannaerts), Saerens.

Rangers Opdorp: De Boeck, Callaert (78’ Linders), Verbert, De Sa Faria, Fierens, Ogab (68’ Van Hoeck), Steenhuyzen, Roels (70’ Blommaerts), Claessens, Harnie, Schockaert.

Doelpunten:01’ Borlee 1-0, 44’ Steenhuyzen 1-1, 71’ Mannaerts 2-1

Kaarten: geel: 39’ Harnie, 68’ Saerens, 70’ Verbert, 76’ Mannaerts, 91’ Charifi Scheidsrechter: Jan Arijs

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties