Ref Real-Juve op het strafbankje

Ref Real-Juve op het strafbankje
Foto: © SC

Over de rode kaart van Giorgio Chiellini na een schouderduw op Cristiano Ronaldo is het laatste nog niet gezegd. Ref Manuel Grafe kreeg een slechte beoordeling van de UEFA en mag in de nabije toekomst grote affiches vergeten.

Grafe zag de schouderduw als een elleboog of het tegenhouden van een doorgebroken speler en stuurde Chiellini richting douches. Volgens Tuttosport kwam dat de ref op een heel lage score te staan. "Dat betekent dat Grafe niet bekwaam geacht wordt om wedstrijden van dat niveau te fluiten", aldus voormalig internationaal scheidsrechter Graziano Cersari.

"Er is geen protocol voor schorsingen, maar we mogen er zeker van zijn dat we hem niet zullen terugzien in de knock-out ronde van de Champions League. Zelfs in de groepsfase zal hij nu de kleine wedstrijden krijgen."

Dit seizoen trok de strenge Duitser in elf wedstrijden al zes gele en vijf rode kaarten. Hij floot ook al vijf strafschoppen. Vorig seizoen stuurde hij in 31 wedstrijden vijftien spelers voortijdig naar de kleedkamers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties