Lukaku vs Benteke: Wie haalt het?

Joris De Wolf
| 10 reacties
Lukaku vs Benteke: Wie haalt het?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend stonden Rode Duivels Christian Benteke en Romelu Lukaku oog in oog voor de competitiewedstrijd tussen Aston Villa en Everton. Benteke miste een strafschop terwijl Lukaku aan de overkant wel de netten deed trillen.

Beide spelers zijn sterk gestart aan de competitie. Romelu Lukaku speelde na zijn ultieme transfer van Chelsea naar Everton heel bevrijd. De 20-jarige spits vond in vijf wedstrijden, waarvan vier als basisspeler, al vijf keer de weg naar het doel. Ook bij de Belgische nationale ploeg was Lukaku van levensbelang met zijn twee doelpunten in Zagreb.

Christian Benteke hield bijna op zijn eentje Aston Villa vorig seizoen in de Premier League. Met maar liefst negentien doelpunten was hij ongetwijfeld de man van het seizoen voor The Villians. Ook dit seizoen startte hij ijzersterk. Met twee doelpunten in de openingswedstrijd tegen Arsenal. Verder was hij doelgericht tegen Chelsea en Newcastle.

Lukaku beslissender

In tegenstelling tot vorig seizoen is Lukaku productiever dan Benteke. The Tank scoorde vijf keer in evenveel wedstrijden. Benteke scoorde er vier, maar deed dat in zeven matchen. Benteke is wel iets doelgerichter, bijna 60% van zijn kansen is binnen het kader. Lukaku moet het met 10% minder stellen.

Zowel Benteke als Lukaku zijn echte krachtpatsers. In de lucht zijn beide heren en gesel voor de verdediging. Qua sprongkracht haalt Benteke het van Lukaku. Op het vlak van explosiviteit zijn de twee aan elkaar gewaagd, toch lijkt Lukaku in die optiek het pleit te winnen.

Benteke heeft beslissende pass in huis

Het percentage van succesvolle passen is bij Lukaku een heel stuk hoger. In 72% van de gevallen komt zijn pass aan bij een ploegmaat. Benteke moet het stellen met 58%. De grootste reden voor dat laag percentage is het feit dat Benteke meer risico legt in zijn passen. De voormalige speler van Racing Genk heeft dan ook vaker een beslissende pass in huis.

Brazilië lijkt nog ver weg, maar binnen twee weken spelen onze Duivels twee oefenwedstrijden. Als beide spelers hun niveau blijven aanhouden, zal bondscoach Marc Wilmots voor een moeilijke keuze staan. Wie haalt het volgens jullie?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties