Vijf redenen waarom Hazard zijn nominatie terecht is

Joris De Wolf
| 9 reacties
Vijf redenen waarom Hazard zijn nominatie terecht is
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard is genomineerd voor de Gouden Bal. Dat is de verkiezing voor Wereldvoetballer van het jaar. De middenvelder van Chelsea moet het opnemen tegen 22 andere grootheden uit het voetbal, waaronder topfavorieten Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Frank Ribéry.

Het is nog maar de tweede keer sinds de oprichting van de verkiezing dat er een Belg genomineerd wordt voor de prijs. In 1991 viel Enzo Scifo die eer te beurt. Voetbalkrant.com geeft u vijf redenen waarom de nominatie van Hazard terecht is.

1. Zeer goed eerste seizoen bij Chelsea

Hazard zijn eerste jaar in de Premier League was er een van een uitzonderlijk hoog niveau. Met maar liefst dertien assists en negen doelpunten was hij een van de meest bepalende spelers bij The Blues in het seizoen 2012-2013.

2. Goed op dreef dit seizoen

Ook dit seizoen is hij na een mindere start goed op dreef. Met drie doelpunten in de competitie en eentje in de Champions League is Hazard een van de zekerheden van José Mourinho.

3. Mentale sterkte

Er mag dan wel een prijskaartje van 40 miljoen euro rond zijn nek hangen, Hazard speelt altijd complexloos en zonder zorgen. Hij neemt zijn vak heel ernstig, maar af en toe is er ook tijd om te dollen. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij al vader van twee kinderen. Je moet wel mentaal sterk staan om op die leeftijd een job als topvoetballer te combineren met een gezin.

4. Sterk bij de nationale ploeg

In het verleden had Eden Hazard een haat-liefdeverhouding met de nationale ploeg. Het hamburgerincident is daar het beste voorbeeld van. Maar sinds Marc Wilmots aan het roer staat, zijn de prestaties van Hazard veel beter. Hij is echt belangrijk geworden voor de Rode Duivels. Zijn drie doelpunten in de kwalificatiecampagne zijn daar het beste bewijs van.

5. Bijna nooit geblesseerd

Af en toe sukkelt Hazard met een kleine blessure, maar nog nooit was hij langer dan vier weken geblesseerd. In mei van dit jaar stond hij eens enkele weken aan de kant met een hamstringblessure. De voorbije vijf seizoenen, vier in het shirt van Lille en een in dat van Chelsea, speelde Hazard gemiddeld 35 wedstrijden. Ondanks het feit dat hij veel schoppen krijgt, is Hazard dus praktisch nooit geblesseerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties