Waasland-Beveren: welke trainers komen in aanmerking?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Waasland-Beveren: welke trainers komen in aanmerking?
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren maakt werk van een opvolger voor Glen De Boeck, die dinsdagmorgen de laan werd uitgestuurd op de Freethiel. Verschillende Belgische coaches zitten momenteel zonder werk en Voetbalkrant.com lijst er alvast enkele voor u op.

Door Timothy Collard

Bob Peeters
Bob Peeters ligt misschien wel in polepositie om de De Boeck op te volgen op de Freethiel. De voormalige coach van Cercle Brugge en AA Gent zit zonder job sinds zijn laatste dienstverband bij De Buffalo’s vorig seizoen. Peeters heeft nog wel het één en ander recht te zetten na zijn snelle ontslag bij AA Gent en mag zich mogelijk binnenkort bewijzen als coach van Waasland-Beveren.

Emilio Ferrera
Ook Emilio Ferrera circuleerde in de wandelgangen van de Freethiel, maar de Spaanse Belg ligt in tegenstelling tot de andere coaches die we bespreken wél onder contract. Hij volgde Michel Preud’homme op bij Al Shabab en het lijkt weinig waarschijnlijk dat hij terugkeert naar België.

Georges Leekens
Een naam die altijd circuleert na een trainersontslag in de Jupiler Pro League, is die van Georges Leekens. De voormalige bondscoach is een ervaren rot en bewees in het verleden al meermaals dat hij ‘gewone’ voetballers ver boven zich uit kan doen stijgen. Mac The Knife liet aan de redactie van Voetbalkrant.com echter al weten dat hij momenteel een buitenlandse piste volgt.

Hugo Broos, René Vandereycken en Franky Vercauteren
Voor Hugo Broos, René Vandereycken en Franky Vercauteren geldt ongeveer wat hetzelfde. De coaches bewezen in het verleden dat ze successen kunnen boeken, maar deden dat wel steevast bij topclubs. Het is dan ook nog maar de vraag of één van deze heren zich geroepen voelt om aan de slag te gaan bij een staartploeg uit de vaderlandse competitie.

Jos Daerden
Jos Daerden zit dan weer zonder club sinds hij eerder dit jaar op de keien werd gezet bij het Hongaarse Ujpest. Daerden was in de jaren ’90 al eens coach van KSK Beveren en stond later onder meer nog aan het roer bij Lommel, Standard, Germinal Beerschot en Charleroi in ons land.

Enzo Scifo
Enzo Scifo is na zijn recente ontslag bij rode lantaarn Bergen misschien niet meteen een optie voor Waasland-Beveren. Maar als we terugkijken naar vorig seizoen, dan boekte de voormalige Rode Duivel wel knappe resultaten met De Draken. Scifo gaf ook al meermaals aan dat hij graag eens in Vlaanderen aan de bak wil, omdat hij tot op heden enkel de touwtjes in handen had bij Franstalige teams zoals Charleroi, Tubeke en Moeskroen.

Welke coach kan Waasland-Beveren volgens jou uit het slop halen? Laat het ons gauw weten in de comments!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties