Preud'homme: "Onze lichaamstaal moet anders"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Preud'homme: "Onze lichaamstaal moet anders"
Foto: © SC

De Brugse voetbalwereld telt de uren af tot de aftrap van dé derby. Cercle en Club kruisen vanavond immers de degens. "Onze buren kunnen een tegenstander in de problemen brengen", is Michel Preud'homme duidelijk.

Cédric De Volder in Brugge

Cercle Brugge – Club Brugge, oftewel De Trutten tegen De Zotten. Brugge is in de ban van dé derby. Vanavond om half negen zal de eerste bal over het – nu al geteisterde – grasveld rollen. Voor Michel Preud’homme is het dan weer de eerste derby in blauw-zwarte loondienst. De Luikenaar beseft echter maar al te goed welke belangen er op het spel staan.

Bovendien kijkt Club tegen een recente nul op zes aan. Zorgt die burenstrijd dan voor extra druk op de ketel? “Ik vrees dat er bij een topclub altijd druk is”, drukt de T1 zich uit in een huizenhoog cliché. “Maar het klopt dat ik nog niet tevreden ben over ons niveau. Vooral onze lichaamstaal heeft enkele aanpassingen nodig. Het lijkt wel alsof sommige spelers een enorme last torsen.”

"Cercle kan tegenstander in problemen brengen"

Preud’homme is dan ook op zijn hoede voor de groen-zwarte buren. “Elke wedstrijd is zwaar, maar Cercle bewees de voorbije weken dat ze een tegenstander in de problemen kunnen brengen. Hun wedstrijden tegen KAA Gent en Zulte Waregem zijn daar het mooiste bewijs van. Cercle pakte telkens een meer dan verdiend punt, hé.”

Preud’homme mag vanavond – na een schorsing – opnieuw plaatsnemen in de blauw-zwarte dug-out. “Ik moet bekennen dat het frustrerend was om niet te kunnen ingrijpen tijdens de partij tegen KRC Genk”, besluit de Luikenaar. “Ik mocht zelfs niet in de tribune plaatsnemen, omdat je dan iets kan roepen naar de bank. Ik zal me in de toekomst dan ook niet meer laten schorsen. (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties