Interview "Totti mag voortdoen tot zijn veertigste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
"Totti mag voortdoen tot zijn veertigste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat AS Roma voor de wind in de Serie A dit seizoen. De Romeinen begonnen deze strijd voor de Scudetto met negen overwinningen op rij, een record, en kunnen daar vanavond tegen Chievo een tiende aan toevoegen. De fans zijn uiteraard erg tevreden.

Door Sander De Graeve

Voetbalkrant.com had een gesprek met Fabio Chiarlitti, vicevoorzitter van Roma Club Liège: "Francesco Totti", de enige officieel erkende fanclub van de Italiaanse club in ons land. Chiarlitti is erg tevreden én verrast door de start van zijn geliefde Giallorossi.

"Natuurlijk ben ik erg fier op mijn club. We hadden dit niet verwacht, zeker niet na vorig seizoen, wat een echte ramp was. Onze verwachtingen lagen maximaal rond de vijfde, zesde plaats. We zijn aangenaam verrast dat we nu op kop staan."

Transfers een schot in de roos

Volgens Chiarlitti is het transferbeleid én de nieuwe coach de oorzaak van het succes. Roma kocht in elke linie een sterkhouder in. "Voorin haalden we Gervinho, in het middenveld kwam Strootman erbij en in de verdediging kwam Benatia ons versterken. Met De Sanctis haalden we tot slot een topkeeper in huis."

"Ook Rudi Garcia, de nieuwe coach is erg belangrijk. Hij bracht opnieuw een goeie mentaliteit in de groep, iets wat we vorig seizoen misten." Francesco Totti is nog steeds de patron bij Roma, de fans hopen dat hij dat blijft. "Van ons mag hij zeker verder doen tot zijn veertigste", aldus Chiarlitti. "Als hij fysiek in orde blijft en de coach hem nog steeds wil opstellen, moet dat mogelijk zijn."

"Een Totti in deze vorm, daar kunnen we niet zonder"

"Een Totti in zijn huidige vorm, daar kunnen we niet zonder. Het is fenomenaal welk niveau hij op zijn leeftijd nog haalt. Het is een echte prof, hij is de eerste op training en de laatste die het veld verlaat." Net als bij alle andere wedstrijden is het vanavond opnieuw verzamelen geblazen in het lokaal van de Luikse supportersclub. Elke wedstrijd van AS Roma wordt namelijk live gevolgd.

De tiende zege op een rij moet de Romeinen nog dichter bij de Scudetto brengen. "De stad wacht al sinds 2000/2001 op een landstitel, maar we gaan nu nog niet zweven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties