Anderlecht-fans misnoegd: "Erger dan gemiddeld gevangenentransport"

Anderlecht-fans misnoegd: "Erger dan gemiddeld gevangenentransport"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht zal dinsdag niet op haar trouwe fans kunnen rekenen voor het Champions League-duel bij Paris Saint-Germain. "De maatregelen voor bezoekende fans zijn erger dan het gemiddelde gevangenentransport", toont Ivan Boelens zich misnoegd."

Door Cédric De Volder

De voorbije weken was er een pak onduidelijkheid omtrent het afreizen van de Anderlecht-fans voor het Champions League-duel van dinsdag bij Paris Saint-Germain. De Fransen bieden paars-wit amper 650 toegangskaarten aan. Vooral de Supportersfederatie toont zich ontgoocheld. De boycot – geen enkele fan reist af naar Parijs – lijkt een feit te gaan worden.

“De supporters van Anderlecht krijgen nu de kans om te tonen dat het clubbestuur niet altijd wordt gevolgd”, vertelt Ivan Boelens van de paars-witte Supportersfederatie in een reactie aan Voetbalkrant.com. “Het is het moment om actie te ondernemen.”

"Vragen Anderlecht al drie weken om maatregelen"

De landskampioen stuurde afgelopen week nochtans een brief naar de UEFA om meer plaatsen te vragen. Een verzoek dat werd afgewezen door de Europese voetbalbond. Dat kan je HIER nalezen. “Het is jammer dat Anderlecht pas dan in actie is geschoten. We vragen al drie weken om maatregelen te treffen. Het is jammer dat er niet naar de fans werd geluisterd. Nu is het te laat om de brokken te lijmen.”

“Momenteel volgen zo’n tachtig procent van de erkende supportersverenigingen de boycot”, gaat Boelens verder. “In Vlaanderen zal er geen bus vertrekken, maar ik weet natuurlijk niet hoe de Waalse clubs denken.  De maatregelen voor Belgische fans zijn erger dan het gemiddelede gevangenentransport.”

"Pak supporters trekken met auto naar Parijs"

Ondertussen dreigen een pak supporters met de auto naar Parijs te rijden. “Ik heb inderdaad al van veel mensen gehoord dat ze alsnog naar de Franse hoofdstad trekken”, besluit Boelens. “Die mensen gaan dan op een andere manier het stadion proberen binnen te geraken. Organisatorisch gezien is het dan toch veel gemakkelijker en veiliger om extra tickets te geven? Op die manier respecteert iedereen de buscombi.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties