Negatief record sneuvelt in Duitsland

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Negatief record sneuvelt in Duitsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staan in Duitsland met Nürnberg en Freiburg twee ploegen tegenover elkaar die nog niet konden winnen in de Bundesliga dit seizoen. Het is de eerste maal dat zo laat op het seizoen twee ploegen zonder zege tegenover elkaar staan.

Freiburg verloor tot nog toe de helft van zijn gespeelde wedstrijden. Vijf keer werd verloren, de overige wedstrijden werden afgesloten met een gelijkspel. Nürnberg doet het iets beter. De ploeg van Verbeek behaalde al zeven keer een puntendeling, de andere drie wedstrijden eindigden op een nederlaag.

Tot nog toe stond het ‘record der triomflozen’ op naam van Borussia Mönchengladbach en Hertha BSC. In 1990 stonden zij op de achtste speeldag tegenover elkaar. Gladbach won toen de wedstrijd en eindigde dat seizoen op de negende plaats. Hertha kwam niet meer weg uit de onderste regionen en werd laatste.

Overigens is het niet Nürnberg of Freiburg dat momenteel laatste staat in de Bundesliga, maar Eintracht Braunschweig. De rode lantaarn won wel al eens, maar behaalde slechts vier punten tijdens de eerste tien wedstrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties