Rednic onder de indruk van Pedersen: "Net Van Basten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Rednic onder de indruk van Pedersen: "Net Van Basten"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Nicklas Pedersen sukkelde sinds zijn overgang van KV Mechelen naar AA Gent vooral met blessures. Die blessuregevoeligheid is iets wat de spits al heel zijn carrière parten speelt. Coach Mircea Rednic is alvast fan van de aanvaller.

Sander De Graeve in Gent

Rednic had het tijdens de persbabbel over de kwaliteit in zijn kern. "We hebben echt spelers die het verschil kunnen maken, net als Anderlecht, Standard en Zulte Waregem. Yaya Soumahoro, Yassine El Ghanassy en Hervé Kagé kunnen dat."

Echt verschieten deed hij van Pedersen op training. "Als ik die op training bezig zie.. Ik heb al lang niet meer zo'n goeie aanvaller gezien. Als je ermee werkt zie je pas echt zijn kwaliteiten, die afwerking, die schoten, die techniek..."

"Het is echt een afwerker. Hij heeft natuurlijk dat probleem dat iedereen intussen kent (zijn blessuregevoeligheid, nvdr.). Ik kende veel grote aanvallers en hij doet me denken aan Van Basten. Zijn schoten met rechts én links zijn ongeveer van hetzelfde niveau. Zo'n aanvaller kom je zelden tegen."

De Roemeense coach van Gent is duidelijk een fan en sloot af met een grapje. "Eigenlijk moeten we hem enkel matchen laten spelen, zodat hij zich op training niet blesseert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties