Kouyaté: "Ik zat met die transfer in mijn hoofd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Kouyaté: "Ik zat met die transfer in mijn hoofd"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyaté leek de voorbije maanden een schim van zichzelf. In het Parc des Princes vond de Senegalees zijn topniveau terug. "Die Engelse interesse zal de komende maanden wel opnieuw aanwakkeren."

Cédric De Volder in Parijs

Cheikhou Kouyaté was vorig seizoen dé sterkhouder in de paars-witte defensie. De Senegalees stond als een huis en leek op die manier een droomtransfer te realiseren. Vandaag voetbalt hij echter nog steeds in het Astridpark. Bovendien was zijn niveau de voorbije maanden ondermaats, tot gisterenavond in Parijs.

Zlatan Ibrahimovic had het immers niet onder de markt met de verdediger. De Zweed kon dan wel scoren, maar bij die fase viel Kouyaté niets te verwijten. “Die bal komt eigenlijk met een gelukje voor de voeten van Zlatan. En dan weet je het wel, hé.”

"Die Engelse clubs komen wel terug"

De goedlachse international beseft zelf maar al te goed dat hij dit seizoen ondermaats acteerde. “Nochtans voelde ik me fysiek top”, legt Kouyaté uit. “Ik ben dan ook blij dat het harde werk eindelijk begint te lonen. Ik geef toe dat ik de voorbije maanden met die afgesprongen transfer in mijn hoofd zat. Een babbel kan dan wel helpen, maar dat ligt niet in mijn aard.”

Volgens de Senegalees kwam de klik er na de 0-5-afstraffing tegen PSG. “Ik had toen een goed gesprek met Herman Van Holsbeeck en John van den Brom. Ze hebben me in de moeilijke periode ongelooflijk gesteund. Ik besef nu maar al te goed dat die droomtransfer er uiteindelijk wel zal komen als ik blijf presteren bij Anderlecht. De Engelse clubs komen heus wel terug.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties