Chris Janssens: "Hopen op Mpenza"

Joris De Wolf
| 1 reacties
Chris Janssens: "Hopen op Mpenza"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eendracht Aalst ontving gisteren goed nieuws van de FIFA. De Oost-Vlamingen kregen groen licht van de wereldvoetbalbond in het dossier Emile Mpenza. De spits is bijna speelgerechtigd. In Aalst wachten ze alleen nog op de nodige papieren uit Azerbeidzjan. "Een enorme opluchting."

“De FIFA heeft zich uitgesproken, Mpenza mag voor Aalst spelen”, zegt een uitgelaten Chris Janssens in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Zijn vorige werkgever, Neftsji Bakoe, is verplicht om de nodige papier aan ons over te maken. Dat kan een tot zeven werkdagen duren. Hopelijk komt het voor de wedstrijd van zondag tegen Roeselare nog in orde.”

“Het enige wat Emile mankeert is wedstrijdritme”

De trainer van Eendracht Aalst is vol lof over de voormalige Rode Duivel. “Je ziet echt dat Emile honger heeft naar de bal. We gaan proberen om tegen volgende week donderdag nog een oefenwedstrijd vast te leggen zodat hij wat wedstrijdritme kan opdoen. Dat is het enige wat hij nog mankeert.”

“Op conditioneel vlak staat Emile ijzersterk. Tijdens de laatste trainingen hebben we nog enkele speciale oefeningen gedaan, daaruit bleek dat hij topfit is. Hij is dan misschien een dagje ouder, zijn postuur is nog altijd even imposant.”

“In het systeem dat wij spelen kan Emile van goudwaarde zijn”

Eendracht Aalst zit met een scoringsprobleem. De Ajuinen vonden dit seizoen nog maar 13 keer de weg naar het doel. Alleen Dessel Sport doet slechter. “Als je 13 keer met 1-0 wint is er geen probleem”, grapt Janssens. “Het is inderdaad zo dat we aanvallend met een probleem zitten. Onze topschutter kon nog maar twee keer de netten doen trillen. We hebben veel kansen, maar maken die niet altijd af.”

“Ik ben er van overtuigd dat Emile ons probleem kan oplossen. In het systeem dat wij spelen kan hij van goudwaarde zijn. Ik weet niet of hij 100% matchfit is, maar ik heb er alvast alle vertrouwen in”, besluit een tevreden trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties