Monaco blijft met punten morsen

Joris De Wolf

In de openingswedstrijd van de dertiende speeldag heeft Monaco in eigen huis niet kunnen winnen van Evian. Na de nederlaag op de vorige speeldag tegen Lille al het tweede puntenverlies op rij voor de promovendus.

Evian, de nummer veertien uit de Franse Ligue I, werd voor de wedstrijd kansloos geacht tegen Monaco. Toch kwamen ze na twintig minuten spelen op voorsprong via Daniel Wass. Nog voor het halfuur zette wie anders dan Radamel Falcoa orde op zaken. Met zijn achtste van het seizoen bracht hij de bordjes opnieuw in evenwicht.

In de tweede helft kon Monaco geen vuist meer maken waardoor de wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Bij de thuisploeg werd onze landgenoot Yannick Ferrera Carraso twintig minuten voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald.

Monaco komt door dit gelijkspel op gelijke hoogte van Lille, maar de Noord-Fransen moeten morgen nog spelen tegen Guingamp. Leider PSG ontvangt Nice.