Overzicht Duitsland: Bayern wint zuinig, Olic nekt Dortmund

Joris De Wolf
| 5 reacties

In de Duitse Bündesliga stonden er vandaag zes wedstrijden van de twaalfde speeldag op het programma. Bayern deed het zuinig tegen Augsburg. Dortmund ging met de billen bloot op het veld van Wolfsburg.

Bayern München – Augsburg: 3-0

Bayern München kreeg met Augsburg een hapklare brok voorgeschoteld. De bezoekers stonden op een dertiende plaats in het klassement. Al na vier minuten was het een eerste keer raak. Verdediger Jerome Boateng maakte er op aangeven van voormalig Standard-speler Dante met een loeihard schot 1-0 van.

Vlak voor het einde van de eerste helft pikte ook Frank Ribéry zijn doelpuntje mee. Voor de Fransman al zijn vierde doelpunt dit seizoen. In de slotminuut van de extra tijd zette Müller nog een strafschop om. Bij Bayern bleef Daniel Van Buyten een volledige wedstrijd op de bank.

Schalke 04 – Werder Bremen: 3-1

Schalke 04 heeft pas in de slotfase afstand kunnen nemen van de bezoekers uit Bremen. De groenhemden kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong via Kroos. Iets na het uur zette Kevin Prince Boateng de gelijkmaker op het bord.

Nadien was het voor de Schalke-supporters heel lang wachten op het bevrijdende doelpunt. Vijf minuten voor tijd viel de goal dan toch. Boateng maakte er met zijn tweede van de namiddag 2-1 van. In de toegevoegde tijd dikte Draxler nog aan tot 3-1.

Wolfsburg – Borussia Dortmund: 2-1

Wolfsburg heeft de nummer twee in de stand, Borussia Dortmund, zijn tweede nederlaag van het seizoen aangesmeerd. Die Borussen kwamen in de toegevoegde tijd van de eerste helft op voorsprong via de onvermijdbare Marco Reus.

De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en ging in de tweede helft vol voor de overwinning. Op een kwartier tijd boog Wolfsburg zijn 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong dankzij doelpunten van Rodriguez en Olic. Dortmund ziet Bayern nu uitlopen tot op vier punten.

Bayer Leverkusen – Hamburg: 5-3

In een spektakelwedstrijd was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Leverkusen startte verschroeiend aan de wedstrijd en stond na een kwartier al 2-0 voor dankzij twee doelpunten van Heung-Min Son. Amper vijf minuten later kon Beister de aansluitingstreffer scoren.

Na de koffie maakte Lasogga de voosrprong van Leverkusen helemaal ongedaan. Echt lang kon Hamburg niet genieten van de gelijke stand, want amper vijf minuten na de gelijkmaker waren Rafael van der Vaart en co opnieuw op achtervolgen aangewezen. Heung-Min Son vervolledigde zijn hattrick. Twintig minuten voor affluiten maakte Kiessling er 4-2 van.

Opnieuw Lasogga maakte het spannend door een kwartier voor tijd de 4-3 in het doel te schieten. In de slotfase bracht Castro alle twijfels weg door de 5-3 te scoren.