Overzicht Engeland: Hazard redt Chelsea, Liverpool wint makkelijk

Joris De Wolf
| 10 reacties

In de Premier League stonden deze namiddag vijf wedstrijden op het menu. Chelsea kwam pas in de slotfase op gelijke hoogte van West Brom terwijl Liverpool Fulham met een 4-0 pandoering naar huis stuurde.

Chelsea – West Brom: 2-2

Chelsea is er niet in geslaagd om de positieve lijn na de overwinning in de Champions League tegen Schalke door te trekken. The Blues speelden in eigen huis 2-2 gelijk tegen West Bromwich Albion.

Vlak voor het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsrpong via Eto’o. Eden Hazard schoot naar doel, doelman Myhill bracht de bal opnieuw in het spel en de Kameroener was goed gevolgd om zijn tweede van het seizoen te scoren.

Na de pauze kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Long en Sessèngnon zorgden voor de onverwachte voorsprong. Pas in de absolute slotminuut kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte. Ramires ging wel heel gemakkelijk neer in de zestien, maar de scheidsrechter twijfelde niet. Bij afwezigheid van Lampard zette Hazard zich achter de bal. Ijzig kalm schoot hij de 2-2 einduitslag tegen de netten.

Liverpool – Fulham: 4-0

Liverpool had een vrij makkelijke namiddag op Anfield Road.  Het stuurde Fulham met 4-0 naar huis. Luis Suarez was opnieuw de grote man bij The Reds.Bij Liverpool stond Simon Mignolet 90 minuten tussen de palen.

Bij de rust keken de bezoekers al aan tegen een 3-0 achterstand. Na twintig minuten spelen scoorde Amorebieta een own-goal. Skrtel en Suarez dikten voor de rust nog aan tot 3-0. Na de pauze was het opnieuw Suares die de 4-0 einduitslag op het bord zette. Voor de Uruguyaan al zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Aston Villa – Cardiff City: 2-0

Aston Villa, met Christian Benteke 90 minuten op het veld, kon pas in de slotfase het verschil maken tegen Cardiff City. Een kwartier voor affluiten opende de Nederlander Bacuna de score met een rake vrije trap. Tien minuten later zette Kozák de 2-0 einduitslag op het bord.