Westerlo komt na derbywinst aan de leiding in tweede

Leander Mespreuve
| 14 reacties

Op de vijftiende speeldag in de tweede klasse stond vanmiddag de streekderby tussen Geel en Westerlo op het programma. De beladen derby werd door Westerlo al vroeg in een beslissende plooi gelegd door 'Man van de match' Leandro Trossard.

Westerlo begon met een voorspong aan de wedstrijd. Na amper een minuut bracht Leandro Trossard de bezoekers op voorsprong. Een kwartier later zaten de Kempenaars op rozen. Trossard maakte zijn tweede van de middag en verdubbelde de score. Meteen ook de ruststand.

Na de koffie probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten. Dat leverde een doelpunt op van Adesanya waardoor de thuisploeg opnieuw moed kreeg. Westerlo stond even onder druk, maar voetbalde de wedstrijd verstandig uit. Raphaël Lecomte nam tien minuten voor tijd alle twijfels weg, waardoor de Kempenaars als winnaar uit de derby komen.

Dankzij de tiende overwinning van het seizoen klimt Westerlo naar de leiding in tweede klasse. Het profiteerde optimaal van het verlies van concurrenten Eupen en Moeskroen-Péruwelz en leidt met twee punten voorsprong op de eerste achtervolgers. Geel blijft door het verlies in de kelder van het klassement hangen. Ook Eendracht Aalst beleefde een leuke zondagmiddag. Het won met 4-1van Roeselare