Boskamp verwacht boeiende barrages: "Hopen op een Ijslandse stunt"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Boskamp verwacht boeiende barrages: "Hopen op een Ijslandse stunt"
Foto: © SC

Komende vrijdag staan de vier heenwedstrijden van de barrages voor het WK in Brazilië op het menu. Voetbalkrant.com blikt samen met analist Johan Boskamp vooruit op die wedstrijden. "Ik hoop echt dat Ijsland kan stunten."

Door Joris De Wolf

Kroatië – Ijsland
Op papier krijgt Kroatië de makkelijkste tegenstander van allemaal. Ijsland wist zich nog nooit te kwalificeren voor barragewedstrijden, laat staan voor een eindronde. Met Skúlason en Gudjohnsen is de ploeg een beetje ‘Belgisch’ getint. “Als een land als Ijsland met amper 300.000 inwoners het zo ver schopt, moet je gewoon hopen dat ze erbij zullen zijn op het WK”, zegt Johan Boskamp in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Kroatië is misschien licht favoriet, maar mijn sympathie gaat uit naar Ijsland. Ze spelen fris, aanvallend voetbal. Met Sigthórsson van Ajax hebben ze trouwens een vlotscorende spits in hun rangen. Kroatië heeft me in de kwalificatieronde nooit kunnen overtuigen. Misschien lukt het iets beter met hun nieuwe trainer."

Roemenië – Griekenland
“De wedstrijd tussen Roemenië en Griekenland is naar mijn mening de minst interessante in de barrages. Op papier kunnen beide ploegen zich plaatsen voor de eindronde. Het zal een loterij worden.”

“Zowel Griekenland als Roemenië konden mij tijdens de kwalificatieronde niet helemaal overtuigen. Griekenland doet het al jaren met dezelfde namen. Er zit maar weinig variatie in die ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties