Boskamp: "Zorgen rond Kevin De Bruyne"

Joris De Wolf
| 105 reacties
Boskamp: "Zorgen rond Kevin De Bruyne"
Foto: © SC

Met twee oefenwedstrijden in het verschiet lijken sommige Rode Duivels opnieuw boven water te drijven. Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld komen langzaam maar zeker aan meer speelminuten, terwijl Dries Mertens het prima doet in Italië.

“Als voetballer heb je speelminuten nodig, dat is logisch”, zegt Johan Boskamp in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Thomas Vermaelen speelde om die reden de wedstrijd tegen Wales. Ik verwacht ook dat hij zowel tegen Colombia als tegen Japan in de basis zal staan. Bij de nationale ploeg is hij altijd top, hij verdient die plaats.”

“De verdediging waarmee we in Brazilië zullen spelen ligt volgens mij al vast. Courtois in de goal, op de linksback Jan Vertonghen, centraal Kompany en Vermaelen en op rechts Alderweireld. Om die plaats te rechtvaardigen moeten al die spelers dit seizoen genoeg speelminuten krijgen. Toby en Thomas hun situatie is volgens mij niet langer zorgwekkend.”

“Ook Dries Mertens doet het momenteel fantastisch in Italië. Hij kende een heel moeilijke start, maar na de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal is hij er helemaal doorgekomen en speelt hij de pannen van het dak. Je mag ook niet vergeten welke spelers er nog rondlopen in Napels. Met Higuain, Insigne en Callejón is de concurrentie moordend.

Helaas gaat het enkele Rode Duivels wat minder voor de wind. Bij Tottenham is Nacer Chadli zelfs niet zeker van een plaatsje op de bank en ook zijn ploeggenoot Moussa Dembélé schreeuwt om meer speelminuten. “Tottenham heeft een heel brede kern. Zelfs Christian Eriksen zit er af en toe op de bank. Maar de enige waar ik me echt zorgen om maak is Kevin De Bruyne. Hij zoekt in de winterstop best een andere ploeg. Hij is een speler die van goudwaarde is voor de Rode Duivels. Het zou zonde zijn om die door een gebrek aan wedstrijdritme niet op te stellen in Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties