Mignolet niet onder indruk: "Op training kom ik ook topspitsen tegen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mignolet niet onder indruk: "Op training kom ik ook topspitsen tegen"
Foto: © SC

Donderdag staan de Rode Duivels, met Simon Mignolet in doel, oog in oog met Colombia. Daar loopt met Radamel Falcao één van de beste spitsen ter wereld rond. Erg onder de indruk is de altijd nuchtere Big Si niet.

Sander De Graeve in Brussel

"Het klopt dat het een topper is, maar bij Liverpool sta ik dagelijks tegen twee topspitsen, Suarez en Sturridge. Het is veel belangrijker om naar onszelf te kijken en die match goed voorbereiden. Dan pas kijken we hoe zij gaan spelen."

Hij leert alvast bij van die trainingen met Suarez. "Dat ik kanonnenvlees ben bij een oefening op afwerking, zou ik niet zeggen. Maar ik leer er wel van bij. Als die jongens na de training nog wat willen afwerken op doel, ben ik er altijd voor te vinden. Ook Steven Gerrard is op dat vlak top."

Naast Falcao springt ook de doelman van Colombia in het oog. Faryd Mondragon draait op zijn 42ste nog steeds mee. "Ik weet dat hij daar een monument is. Het is altijd plezant om tegen een ervaren doelman te spelen."

Droomt Mignolet van zo'n lange carrière? "Dat is iets wat je niet volledig in de hand hebt. Hij zal zich heel erg goed verzorgd hebben tijdens zijn carrière, dus alle respect voor hem. Ook in Engeland lopen er zo een paar rond die maar blijven meegaan (Brad Friedel, nvdr.). Hetgeen ik moet doen is me ook goed verzorgen en wat geluk hebben met blessures."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties