Anderlecht in slotfase onderuit tegen NAC Breda

Anderlecht verloor een oefenduel van NAC Breda met 2-4. Tegen het A-elftal van de Nederlandse ploeg speelde een mix van A-kernspelers en beloften lange tijd goed mee. Pas in de slotfase konden de bezoekers de wedstrijd beslissen.

NAC kwam met zijn typeploeg afgezakt terwijl paars-wit met een mix van beloften en A-kernspelers aantrad. Bij de thuisploeg ook Andrija Lukovic, een 19-jarige tester van fc RAD Beograd die in de finale van het EK voor spelers onder de 19 jaar nog de winnende goal scoorde voor Servië tegen Frankrijk. Hij speelde een vrij onopvallende match.

Er ook bij: Mohamed Sissoko, voor wie deze wedstrijd een laatste test zou zijn. De Malinees speelde een sterke match als nummer 6 en liet zich opmerken in de duels en met een zuivere passing. Alvast wel een bevredigende test voor Sissoko die nu wel snel zijn contract zal tekenen.

Vargas laat het lopen bij Anderlecht

Anderlecht had het de eerste helft zwaar tegen een fel opzittend NAC. Poepon maakte na een misverstand in de verdediging de 0-1. In de tweede helft en met de inbreng van Vargas begon het ineens wel te lopen bij de Belgische landskampioen en na hands in de zestien zette de Venezolaan de strafschop zelf om: 1-1.

Onder impuls van een sterk recupererende Sissoko en het combinatievermogen van Vargas en Jaadi werd Anderlecht de betere ploeg, maar kreeg een koude douche toen Schalk mooi de 1-2 scoorde. Even later was het Mbemba die verdiend gelijkmaakte met een goede kopbal, maar met een schitterende vrije trap besliste Hadouir het duel en Lurling legde met een schitterende ingeving de 2-4 eindstand vast.