Interview Soetaers is het niet eens met de bondscoach: "België is sterker dan Colombia"

Soetaers is het niet eens met de bondscoach: "België is sterker dan Colombia"
Foto: © SC

"Als wij een outsider voor het WK zijn, is Colombia dat zeker", vertelde Marc Wilmots gisteren. Is deze lichting 'Los Cafeteros' klaar om de wereld stormenderhand in te nemen? Wij vroegen het even aan tv-analist Tom Soetaers.

Soetaers trekt daarbij onmiddellijk de vergelijking met het verleden. "Het is niet meer als toen. Colombia heeft altijd goede voetballers gehad, maar slechts één of twee per lichting. Iedereen herinnert zich nog wel Fausto Asprilla of Carlos Valderrama. Maar die stonden alleen in hun ploeg", verklaart Soetaers aan Voetbalkrant.com. "Nu heb je een lichting met drie-vier sterren zoals Falcao, Martinez, Gutierrez... en heb je zeven of acht heel goeie voetballers aangevuld met enkele degelijke jongens."

Dat Colombia sterker zou zijn dan België, zoals de bondscoach suggereerde, daar gaat Soetaers niet mee akkoord. "Wij hebben elf heel goeie spelers die in de topcompetities van Europa spelen. En dan hebben we er nog vijf of zes op de bank zitten. Als bij Colombia Falcao en Gutierrez uitvallen, hebben ze aanvallend een probleem. Als bij ons Benteke en Hazard uitvallen, hebben we waardige vervangers klaarzitten. We kunnen dat perfect opvangen. België heeft meer kwaliteiten om verder te geraken op het WK. Maar Colombia kan - mits een goede loting - wel gaan verrassen."

"Goeie keuze van sparringpartners"

Vanavond moeten de Rode Duivels alvast niet al hun energie verspillen aan Falcao, want het gevaar komt niet enkel van hem. "Er lopen daar nog goeie spelers rond. Kijk maar naar Carlos Bacca. Iedereen hier kent hem wel en het is niet voor niets dat hij naar Sevilla trok en daar de laatste weken meer en meer zijn kans krijg. En hij scoort er ook."

Soetaers is alvast opgetogen met de keuze van de sparringpartners. "Colombia en Japan, dat zijn ploegen die je ook zou kunnen treffen op het WK nu je reekshoofd bent. En je kan zeggen: het is maar een oefenmatch, maar ook Colombia moet zijn typeploeg beginnen opbouwen en dus zal er niet te veel geëxperimenteerd worden. Als je speelt tegen een ploeg die niet naar het WK gaat, heb je kans dat er heel wat geprobeerd wordt. Ik denk niet dat Colombia dat gaat doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties