Thomas Meunier blijft realistisch: "Niet op de zaken vooruit lopen"

Joris De Wolf
| 4 reacties
Thomas Meunier blijft realistisch: "Niet op de zaken vooruit lopen"
Foto: © SC

Thomas Meunier veroverde gisteren zijn eerste speelminuten in het shirt van de nationale ploeg. De verdediger van Club Brugge deed het, zeker in de eerste helft, uitstekend tegen een aanvallend sterk Colombia. Toch is hij niet helemaal tevreden met zijn wedstrijd.

Door Joris De Wolf

“Ik besef dat ik de verantwoordelijkheid draag van het eerste tegendoelpunt”, zegt Meunier in de persconferentie na de training van vrijdag. “Het was een communicatiefout. Voor de wedstrijd hadden we ook niet expliciet afgesproken of we al dan niet op buitenspel gingen spelen. Jammer, maar zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. Het is nog maar mijn eerste wedstrijd op zo’n niveau. Ik besef dat het nog veel beter kan.”

Ondanks zijn fout speelde Meunier een prima partij. Niet alleen in verdedigend opzicht, maar ook aanvallend droeg hij af en toe zijn steentje bij. “Na de wedstrijd heb ik heel wat felicitaties in ontvangst mogen nemen. Vrienden, ploegmaats bij Brugge en ex-collega’s stuurden me positieve berichten. Dat deed enorm veel deugd.”

“Colombia is toch van een ander kaliber dan Macedonië of Wales”

“Je mag ook niet vergeten tegen welke ploeg we gespeeld hebben. De Colombianen waren in aanvallend opzicht ijzersterk. Met hun techniek en snelheid was het geen sinecure om te verdedigen. Colombia is dan ook van een ander kaliber dan pakweg Macedonië of Wales.”

Ondanks de nederlaag heeft Meunier toch een beetje genoten van de wedstrijd. “Het is echt fantastisch om in zo’n stadion, voor zo’n publiek te spelen. Mijn eerste selectie zal ik nooit vergeten, het is een souvenir om te koesteren.”

“De bondscoach weet dat ik beschikbaar ben”

Of Meunier meegaat naar Brazilië kunnen we nu nog niet voorspelen. Hijzelf denk er nog niet te veel aan, maar hoopt stiekem op meer. “Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Mijn eerste doelstelling was om speelminuten te krijgen, dat is nu gelukt. Als ik mijn goede spel kan aanhouden bij Club Brugge valt er misschien wel iets uit de bus. De bondscoach weet dat ik beschikbaar ben”, besluit Meunier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties