Tony Watt: Van wonderboy naar belhamel

Joris De Wolf
| 5 reacties
Tony Watt: Van wonderboy naar belhamel
Foto: © SC

Toen Lierse SK in het begin van het seizoen aankondigde dat het Tony Watt voor een seizoen huurde van Celtic Glasgow was iedereen lyrisch over de Schot. In de beginperiode toonde de flamboyante aanvaller meermaals zijn klasse, maar de laatste tijd werpt hij zich op als een etter.

Tony Watt is het prototype van een echt rastalent. Als 17-jarige maakte hij het mooie weer bij de Schotse tweedeklasser Airdrie United. Hij wekte de interesse op van verschillende topclubs. Onder andere Liverpool, Fulham, Glasgown Rangers en Celtic wouden de jonge spits maar al te graag inlijven.  

FC Barcelona
Het was Celtic die de strijd won. Watt ondertekende er een contract voor drie seizoenen. Als invaller pikte hij regelmatig zijn doelpuntje mee. Zijn voorlopige hoogtepunt kende Watt in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona in november vorig jaar. Enkele minuten voor affluiten scoorde hij de bevrijdende 2-0. Ook zijn contract werd met drie seizoenen verlengd.

Celtic besloot in september om Watt voor een seizoen uit te lenen en hem zo ervaring te laten opdoen. Lierse was er als de kippen bij om hem naar België te halen. Aanvankelijk liep alles op wieltjes. Bij zijn debuut deed hij meteen de netten trillen.

In zijn tweede wedstrijd, de bekerwedstrijd tegen Lommel, liet Watt opnieuw van zich spreken. Na zijn doelpunt, luttele minuten voor het einde van de wedstrijd, trok hij zijn truitje uit. Zo wou hij bewijzen in blakende conditie te verkeren. “Nu is dat fabeltje ook uit de wereld geholpen”, liet hij optekenen.

Charleroi
Nadien ging het bergafwaarts met de 19-jarige spits. Hij moest zich tevreden stellen met enkele invalbeurten en kon sinds zijn debuut tegen Kortrijk niet meer scoren in de competitie. Bovendien laat hij zich de laatste tijd meer en meer opmerken in negatieve zin. In de wedstrijd tegen Charleroi mocht hij in de tweede helft invallen. Na amper twintig seconden kreeg hij een rode kaart voor een elleboogstoot aan het adres van Ederson.

Ook op training liet de youngster zich niet onbetuigd. Hij ging meermaals in discussie met trainer Stanley Menzo en mocht de voorbije week twee keer vervroegd het trainingsveld verlaten. Het is maar de vraag of Lierse de grillen van Watt gaat blijven slikken. Dat hij potentieel heeft staat als een paal boven water. Maar als hij echt wil meedraaien aan de top, zal er toch een mentaliteitswijziging moeten komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties