Reactie Wilmots panikeert niet: "Reactie stemt me tevreden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 59 reacties
Wilmots panikeert niet: "Reactie stemt me tevreden"
Foto: © SC

Marc Wilmots leed tegen Colombia zijn derde nederlaag in Belgische loondienst. De selectieheer wilde echter geen conclusies vastknopen aan de verliespartij. "Tegen Liechtenstein hadden we inderdaad gewonnen."

Cédric De Volder in Brussel

De Rode Duivels weten opnieuw hoe het voelt om te verliezen. Colombia toonde zich op de Heizel te sterk voor onze nationale trots. Radamel Falcao en Victor Ibarbo tekenden voor de 0-2-eindstand. “In de eerste periode speelden we de uitstekende wedstrijd”, verdedigt de bondscoach zijn troepen. “We creëerden zelfs drie uitstekende mogelijkheden.”

Een foutje van Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen leidde het openingsdoelpunt in. “En dat mag niet gebeuren. Dat was een cadeautje op topniveau”, vult Wilmots aan. “Bij het tweede doelpunt stond die Colombiaan trouwens ook moederziel alleen. Maar het stemt me tevreden dat ik een reactie zag. Die pogingen op de paal konden evengoed binnenvallen, hé.”

"Eerste tegendoelpunt? Cadeautje op topniveau"

Wilmots gooide in de slotfase ook Romelu Lukaku nog in de strijd. De aanvaller van Everton FC kon de Zuid-Amerikaanse verdediging echter niet breken. “Ik heb alleszins een antwoord gekregen op de vraag of Christian Benteke en Lukaku samen in een systeem passen. Daar vroegen jullie toch elke keer opnieuw naar?”

De oefencampagne in de aanloop naar het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar is alvast met een valse noot ingezet. Of is het net een goede zaak dat het land opnieuw met de voetjes op de grond staat? “Het is nooit leuk om te verliezen. De sfeer in de kleedkamer was enorm bedrukt. Maar deze vriendschappelijke wedstrijd verontrust me niet. Tegen Liechtenstein hadden we inderdaad gewonnen. Maar leer je dan ook iets bij?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties