Analyse Het herfstrapport van KV Mechelen: gedelibereerd

Het herfstrapport van KV Mechelen: gedelibereerd
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de tiende plaats vinden we KV Mechelen.

Door Aernout Van Lindt

De ambitie

Net als elk jaar was ook dit jaar de ambitie van KV Mechelen tweeledig. In de eerste plaats vooral een rustig seizoen draaien en als het even kan proberen te mikken op de plaatsen rond play-off I, anderzijds - vooral thuis - attractief voetbal brengen en de fans laten genieten.

De cijfers

Halfweg de reguliere competitie staat KV Mechelen op de tiende plaats, met 16 punten uit 45. De kloof met play-off I is tien punten, die met play-off III zeven. Het gevaar loert dus iets sneller om de hoek dan dat er nog een stunt in zit, als we puur kijken naar de cijfers.

Het rapport

De heenronde verliep voor KV Mechelen met ups en downs. Het seizoensbegin was dramatisch en even kwam er zelfs druk op de ketel en op Harm van Veldhoven. Tegen Oostende en OH Leuven werd gewonnen en toen leek de trein vertrokken, maar niets is minder waar.

Op karakter pakte het een punt tegen Zulte Waregem en Charleroi, maar in Lokeren werd de heenronde alsnog met een serieuze domper afgesloten. Zo wordt het heel moeilijk om mee te spelen voor play-off I, al lijkt KV Mechelen dit seizoen niet meer echt in de problemen te zullen komen.

Het spelpeil kan wel nog wat beter: al te vaak is het thuispubliek nog niet verwend geweest. Nu KV Mechelen wat tussen de boot lijkt te vallen, kan het misschien vrijuit spelen en zo terug aanknopen met leuker spel.

Cordaro: "Niet goed genoeg voor play-off I"

En wat denken ze bij KV Mechelen zelf? Zowel Harm van Veldhoven als Alessandro Cordaro zijn eerlijk: "We zijn op dit moment niet goed genoeg voor play-off I", aldus de flankspeler. "Het zal heel moeilijk zijn om nog in die top-6 te geraken dit seizoen."

"Het was te veel met pieken en dalen dit seizoen. We hebben goede matchen gehad, maar ook hele slechte. Tegen Lokeren hebben we ook weer getoond dat we het voetballend te moeilijk hadden", besloot Cordaro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties