Nederland kan voorsprong niet vasthouden

Koen Donvil
| 21 reacties

Nederland is er in Genk niet in geslaagd Japan opzij te zetten. Oranje kwam nochtans 2-0 voor maar kon die voorsprong niet vasthouden. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. Daar mocht vooral Nederland niet rouwig om zijn.

Japan had in de aanvangsminuten het betere van het spel, maar het waren onze noorderburen die als eerste mochten juichen. Na 12 minuten strafte Van der Vaart een foutje van de Japanners af met een mooi lobje over doelman Nishikawa die de voorkeur kreeg op Standard-doelman Kawashima. Oranje drukte door en werd vijf minuten voor de koffie beloond met een wondermooi doelpunt van Arjen Robben. De Bayern-aanvaller plaatste het leer netjes in de verste winkelhaak. Japan reageerde meteen en sloeg nog voor de rust terug. Osako liep zich goed vrij en verschalkte doelman Cillessen.

Japan beter na de rust

Na de pauze kwam Nederland er sporadisch uit, maar was het vooral Japan dat gevaarlijk was: Keisuke Honda knalde de bal echter op de kruising. Na een uur voetbal lukte het Honda dan toch om te scoren. Een prachtige aanval van Japan -Nederland stond erbij en keek ernaar- leverde de gelijkmaker op. Japan duwde het gaspedaal nog wat dieper en de mannen van Van Gaal mochten tevreden zijn dat Kagawa en Kakitani de wenkende kansen onbenut lieten. Het bleef dus 2-2 in de Cristal Arena en daar mocht vooral Nederland tevreden mee zijn. Dinsdag neemt Japan het in het Koning Boudewijnstadion op tegen onze Rode Duivels.