Reportage Een kijkje achter de schermen van het nieuwe Genkse jeugdcomplex

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Een kijkje achter de schermen van het nieuwe Genkse jeugdcomplex
Foto: © SC

KRC Genk stelde gisteren fier het nieuwe jeugdcomplex voor aan het grote publiek. In het nieuwe gebouw is werkelijk alles aanwezig om een professionele begeleiding van de jeugd mogelijk te maken.

Sander De Graeve in Genk

Het is een pareltje, dat nieuwe jeugdcomplex van Racing Genk, zeg dat wij het u gezegd hebben. Ruime kleedkamers voor elk team, een kamer voor video-analyse, een gigantische fitnessruimte, een oefenbad (neen, geen zwembad)... noem maar op.

Ook aan de opleiding naast het veld werd gedacht, zo is er een studieruimte en een relaxatieruimte met tafelvoetbal en een pooltafel. Daarin zijn ook gigantische portretten van Thibaut Courtois en Jelle Vossen te vinden. De vroegere jeugdspelers van Racing Genk zijn trouwens overal te vinden. In de gangen van de kleedkamers hangen hun portretten als stimulans voor de huidige jeugd.

"Vertrek Praet, Ferreira Carrasco en Origi ligt nog steeds gevoelig"

Van Courtois tot De Bruyne, van Bolat over Casteels tot Dennis Praet, allemaal kregen ze een plaatsje in het nieuwe gebouw. De overgang van die laatste naar Anderlecht hebben ze bij Genk alvast nog niet verteerd. Één van de voornaamste doelstellingen van het nieuwe complex is dan ook het behouden van de eigen talenten.

"Dit gaat bijdragen om mensen over de streep te halen", aldus Directeur opleidingen Roland Breugelmans. "Ik had een Dennis Praet ook graag in ons elftal gezien. Op één jaar tijd verloren we met Divock Origi, Yannick Ferreira Carrasco en Dennis drie jongens. Voor mij is dat nog steeds een erg gevoelig item."

"Op zo'n leeftijd, zestien jaar, komen er natuurlijk ook al centen bij kijken. Als spelers financieel een beter aanbod krijgen, zullen ze misschien nog steeds vertrekken. Maar Genk is een club met een goede accommodatie, goede begeleiding en een visie. Dat zal mensen misschien twee keer doen nadenken."

In de ontwerpfase van het complex trok Genk naar onder meer Barcelona, maar ideeën stelen deden ze niet. "De mosterd zijn we niet ergens gaan halen, die hadden we hier al. We wisten welke ruimtes we nodig hadden in het gebouw, maar een kijkje nemen bij anderen kan toch nog extra indrukken opleveren."

Genk heeft nu een accommodatie van internationaal niveau. "Honda, die hier nu met Japan traint, zei al dat ze dit in Rusland niet hebben. Één van de trainers van Japan, een Italiaan, was onder de indruk. 'Dit hebben ze op Milanello (het gerenommeerd oefencomplex van Milan, nvdr.) niet', wist hij te vertellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties