FC Lisse zoekt speelsters

FC Lisse zoekt speelsters
Foto: © SC

Vrouwenvoetbal is de sport in opgang in de Lage Landen. Dat noopt diverse clubs in België en Nederland om hun structuur verder uit te bouwen. Zo ook bij FC Lisse.

FC Lisse is op zoek naar nieuwe speelsters om van vrouwenvoetbal een breedtesport te maken. Het wil op die manier tegemoet komen aan de groeiende interesse voor het meisjesvoetbal. Het wil extra aandacht en ondersteuning bieden aan de meidenafdeling.

Plezier is daarbij het sleutelwoord: zowel voor wie recreatief als professioneel aan de bak wil, is er plaats bij FC Lisse.

Lees hier het hele persbericht van de club:

Het meisjesvoetbal is in opmars. Weet u dat het de snelst groeiende sport van Nederland is?

Ook bij FC Lisse zien we de interesse voor meisjesvoetbal toenemen.

Het bestuur van FC Lisse heeft daarom besloten, extra aandacht en ondersteuning aan de meidenafdeling te geven. “Wij willen er graag een breedtesport van maken en nieuwe meisjes zijn daarom altijd van harte welkom”, aldus het bestuur.

Daarnaast was er vorig jaar ook een leuk gebaar uit een andere hoek van de vereniging. De Club van 100 schonk de gehele vrouwen- en meidentak een nieuw trainingspak, zodat zij allemaal in hetzelfde mooie FC Lisse outfit rondlopen.

Een voorbeeld van de groei zien we o.a. bij de MC1. De MC1 van onze vereniging, is een groep meiden van verschillend niveau. Sommigen van hen spelen al een paar jaar bij de FC en weten het balletje al aardig te raken. Het is leuk om te zien, hoe zij de minder ervaren meisjes onder hun hoede nemen. Tijdens trainingen nemen ze het voortouw en laten goed zien wat er van iedereen verwacht wordt. In de wedstrijd geven ze aanwijzingen en proberen positief te coachen.

Zo heeft de MB1 sinds kort een nieuwe trainster. Vrouwen1 speelster Sharon Severs (19) hoorde van het tekort aan trainers bij deze groep en bood zich aan deze speelsters te gaan helpen. “Ik vind het leuk om mijn voetbal ervaring op hun over te brengen en hun op die manier beter te maken” aldus Sharon.

Dan de MA1. Vorig seizoen waren zij de MB1 die 4x kampioen geworden is onder leiding van trainer Erwin van der Steenhoven. Een leuke groep gezellige meiden die naast prestatie ook veel plezier hebben in wat ze doen.

Plezier is het sleutelwoord dat bij FC Lisse bovenaan staat, als je plezier hebt in wat je doet zal je meer resultaten behalen.

De drie meisjesteams bij FC Lisse , MC1, MB1 en de MA1 zijn allen voorzien van de elementen die nodig zijn om echt een team te vormen. Betrokken ouders, die regelmatig langs de velden te vinden zijn. Plezier, zodat je met een goed gevoel op het veld staat. Trainers en leiders die enthousiast coachen en de speelsters motiveren.

Ook de samenwerking die FC Lisse heeft met Ajax heeft zijn uitwerking op de Meisjesafdeling. Trainers worden voorzien van trainingsstof van de Ajax Academy, waardoor het niveau van de speelsters omhoog zal gaan en het mogelijk zal maken dat zij hoger kunnen gaan spelen. Een prachtig systeem om alle afdelingen binnen FC Lisse, dezelfde trainingsstof van een hoog niveau, aan te bieden.

Bij de FC zit je dus goed als je lekker een bal wil trappen zowel op prestatief als recreatief niveau.

Wij zijn ervan overtuigd, dat FC Lisse MC1 alsmede de MB1 en MA1 dit seizoen van zich laten horen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Meld je dan aan bij coordinator Inez Severs via de website van FC Lisse: www.fclisse.nl

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties