Deze Belgen zal u waarschijnlijk niet zien op het WK

Joris De Wolf
| 14 reacties
Deze Belgen zal u waarschijnlijk niet zien op het WK
Foto: © SC

Faris Haroun deed vandaag een opmerkelijke uitspraak. De middenvelder van het Engelse Middlesbrough ziet zichzelf nog altijd als kandidaat om mee te gaan naar Brazilië. Hij is niet de enige (ex-)Rode Duivel die zulke uitspraken doet. Voetbalkrant.com maakte voor u een overzicht.

Igor De Camargo
De genaturaliseerde Braziliaan sprak zich al meermaals uit over zijn droom om mee te gaan naar Brazilië. Toch lijkt die kans zeer klein, zoniet onbestaande. De 30-jarige aanvaller van Standard kon deze competitie nog niet scoren en zit geregeld op de bank.

Bovendien is de concurrentie op zijn plek moordend. Met Romelu Lukaku en Christian Benteke heeft bondscoach Marc Wilmots twee spelers die toch een pak beter zijn dan De Camargo. Het is trouwens al meer dan een jaar geleden dat hij nog eens geselecteerd werd.

Silvio Proto
Proto zag zijn kans schoon toen bekend geraakte dat derde doelman Jean-François Gillet geschorst zou worden en er dus een plek vrijkwam bij de nationale ploeg. Maar in plaats van de Italiaanse Belg te selecteren koos Wilmots voor de jeugd met Koen Casteels. De doelman van Anderlecht zal het WK meer dan waarschijnlijk van voor de buis mogen volgen.

Thomas Buffel
De middenvelder van Racing Genk zijn laatste selectie dateert van de wedstrijd in februari tegen Slowakije. Toen kwam hij na 78 minuten de moegstreden Radja Nainggolan vervangen. De kans lijkt klein dat Wilmots een plaats heeft voor Buffel in zijn WK-elftal. Op zijn positie beschikt de bondscoach over spelers als De Bruyne, Mertens, Chadli, Hazard,…

Ilombé Mboyo
Mboyo liet ook meermaals verstaan dat hij maar al te graag deel zou uitmaken van de nationale ploeg met het oog op het WK in Brazilië. Afgelopen zomer kreeg hij zijn transfer naar Racing Genk. Maar hij was er, mede door blessureleed, nog niet bepalend genoeg. 

Mboyo werd in november van vorig jaar nog opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots als vervanger van de geblesseerde Kevin Mirallas voor de wedstrijd tegen Roemenië. Een maand eerder mocht hij enkele minuten invallen in de gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

Maxime Lestienne
De youngster van Club Brugge zal er meer dan waarschijnlijk niet bijzijn op het WK in Brazilië. Hij werd begin september voor een wedstrijd bij de Belgisch beloften betrapt met zijn vriendin op de slaapkamer. De voetbalbond besliste om Lestienne zes maanden te schorsen voor elk nationaal elftal.

Vanaf maart 2014 heeft Lestienne terug een blanco ‘strafregister’. De kans dat Wilmots hem nog selecteert voor het WK lijkt miniem. Zijn laatste selectie dateert van de wedstrijd op het veld van de Verenigde Staten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties