Red Flames U19 zullen in eigen land voorbij Duitsland moeten op weg naar EK

Red Flames U19 zullen in eigen land voorbij Duitsland moeten op weg naar EK
Foto: © SC

De Belgian Red Flames U19 hebben het niet echt getroffen. Als ze naar het EK 2014 in Noorwegen willen, zullen ze Duitsland moeten kloppen. Dat ze het minitoernooi in eigen land mogen afwerken, kan dan weer wel helpen.

Vanmiddag werd de loting verricht voor de eliteronde van het EK U19 volgende zomer in Noorwegen. België kwam daarbij in een poule terecht met Duitsland, Tsjechië en Oekraïne en zal het toernooi in april in eigen land organiseren. 

De zes groepswinnaars van de eliteronde en de beste tweede plaatsen zich voor het EK volgende zomer in Noorwegen, dat als gastland nu al zeker is van kwalificatie.

Tegen absoluut topland

België speelde in een eerste kwalificatieronde overtuigend en won drie keer. Nu moeten ze dus aan de bak in een eliteronde met Duitsland, als top-3 land in Europa vrijgesteld van die eerste ronde. 

Moeilijk klopbaar, maar niet meteen onoverkomelijk. Een aantal van de meisjes die in de huidige lichting van de U19 zitten, plaatsten zich vorig jaar bij de U17 al ten koste van hun Duitse leeftijdsgenoten op weg naar het EK in Zwitserland. Daarvan zitten er nu ook een aantal in de Duitse U19-selectie, dus is er misschien ook deze keer een stunt mogelijk.

In de marge werd ook al de loting verricht voor het EK 2015. Daar zijn in de eerste kwalificatieronde Hongarije, Slovenië en Esltand de tegenstanders voor een toernooi in Hongarije. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties