Wie haalde het team van de midweek?

Wie haalde het team van de midweek?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije dagen stond er geen competitievoetbal op het programma in de Jupiler Pro League, maar er werden heel wat interlands gespeeld. Voetbalkrant.com stelde het team van de midweek samen op basis van de barragewedstrijden van gisteren.

In doel opteren we opnieuw voor Hannes Thor Halldorsson. De IJslandse doelman – eerder dit seizoen nog aan het werk met KR Reykjavik tegen Standard – keepte voor de tweede keer op rij een ijzersterke partij in de barragewedstrijd tegen Kroatië. Jammer genoeg was hij zowat de enige IJslander op niveau en moest hij zich toch twee keer omdraaien. Bij het tweede doelpunt ging hij misschien zelfs niet vrijuit, maar dat weegt niet op tegen de 10 goede reddingen. Ook de Griekse doelman was overigens uitstekend gisterenavond. 

Doelman Halldorson krijgt voor zich drie potige verdedigers. Van rechts naar links schopten deze jongens het tot het team van de week: Dario Srna, Sokratis Papastathopoulos en Josip Simunic. Zowel Simunic als Srna hielden tegen IJsland de boel bijzonder goed gesloten, al werkte ook Corluka goed mee. Bovendien kwamen er ook voldoende aanvallende impulsen die voor gevaar zorgden, Srna scoorde zelfs en legde zo de wedstrijd in een definitieve plooi. Papastathopoulos was bij Griekenland de rots in de stevige branding achterin. 

Het middenveld dan. Daar hebben we gekozen voor Franse flanken: zowel Franck Ribéry als Mathieu Valbuena speelden de pannen van het dak en wisten zo de criticasters de mond te snoeren. Waren we dit weekend nog vernietigend na de blamage in Oekraïne, kunnen we nu enkel met lof zwaaien: een topprestatie zonder weerga.

Centraal kiezen we voor Joao Moutinho en Giorgios Karagounis. Moutinho toonde zich bij Portugal de ideale schakel tussen verdediging in de snelle aanvallers, terwijl Karagounis tegen Roemenië het toonbeeld was van wat een nummer 10 allemaal moet doen. Hij zette de lijnen uit en zo raakte zijn team uiteindelijk alweer op het WK.

Voorin was het vooral genieten van het duel tussen Zweden en Portugal. Cristiano Ronaldo maakte er drie, Zlatan Ibrahimovic twee. Dat een van beiden nu het WK moet missen, is en blijft doodzonde. Het niveau waarop ze ook gisteren hun team meepakten op een hoger niveau was briljant om zien. De vijf doelpunten mochten er bovendien stuk voor stuk zijn. Naast hen krijgt een andere Portugees zijn plaatsje. Het verschil tussen Zweden en Portugal lag misschien wel in de aanvoer. Zlatan kreeg minder ballen dan Ronaldo. Spilfiguren daarbij Moutinho - bij ons op het middenveld - en Hugo Almeida.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties