Racistische en andere domme handelingen van profvoetballers

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
Racistische en andere domme handelingen van profvoetballers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kroatisch international Josip Simunic kwam deze week in opspraak omdat hij de kwalificatie van zijn land vierde met een racistische strijdkreet. De aanvoerder van Dinamo Zagreb is zeker niet de eerste voetballer die zich verslikt in racistische of andere domme uitlatingen of handelin

Giorgios Katidis

De jonge Griek Giorgios Katidis bracht eerder dit jaar een nazigroet bij de viering van een doelpunt. In eerste instantie beweerde hij dat hij niet wist wat het gebaar betekende, nadien bood hij meerdere keren zijn verontschuldigingen aan. De speler werd zwaar gestraft door zijn club en door de Griekse voetbalbond. Een internationale carrière mag Katidis al vergeten, want hij werd levenslang geschorst voor de nationale elftallen. Bij zijn club AEK Athene kwam hij niet meer in actie en deze zomer werd hij verkocht aan Novara Calcio.

Abbiati, Di Canio en andere Mussolini-aanhangers

In Italië vindt Katidis verschillende gelijkgestemden in de voetbalwereld. Lazio staat bekend om de fascistische banden van zijn harde kern en sommige spelers laten zich hier graag in meeslepen. Bekendste voorbeeld is Paolo Di Canio, die in zijn carrière meerdere boetes en schorsingen opliep wegens fascistische handelingen en uitspraken.

Ook doelman Abbiati stak zijn fascistische sympathieën nooit onder stoelen of banken. Diverse andere collega’s worden in meer of mindere mate gelinkt aan gelijkaardige politieke overtuigingen. Denk maar aan De Rossi, Buffon en Aquilani.

Kutkakkerlakken

Ook de tegenstander is wel eens het onderwerp van spot van de heren voetballers. Op euforische momenten lieten een aantal spelers zich al eens meeslepen en verleiden tot het meezingen met weinig fraaie supportersgezangen. Denk maar aan Jan Vertonghen, die uit volle borst ‘kutkakkerlakken’ zong na de bekerwinst van Ajax tegen Feyenoord.

Opgelet! Het laden van deze video kan enkele seconden duren.

Nog in Nederland ging Lex Immers uit de bocht bij ADO Den Haag, een incident dat hem nog steeds achtervolgt. Na winst tegen Ajax zong hij uit volle borst ‘Wij gaan op jodenjacht’. Een actie die hem trouwens meteen sympathie bezorgde bij de supporters van zijn latere club Feyenoord.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties