"Tweede klasse is sterker dan vorig seizoen"

"Tweede klasse is sterker dan vorig seizoen"
Foto: © SC

Westerlo speelt vanavond dé topper van de speeldag op het veld van Eupen. Een rechtstreeks duel tussen de nummer 1 en 2. De Kempenaren moeten het wel zonder Maxime Annys stellen die met een kuitcontractuur aan de kant blijft.

Annys kwam pas laat aan bij Westerlo, maar speelde zich vrij snel in het team. "Ik had het zelf ook niet verwacht na vier maanden stilliggen", vertelt Annys aan Voetbalkrant.com. "Het gaat goed, maar ik heb mijn beste niveau van bij OHL nog niet bereikt. Het kan dus nog beter. Maar van de zes matchen die ik speelde, wonnen we er vijf en binnen de club zijn ze tevreden over mij. Ik had zelf niet gedacht er zo snel te staan."

De topper tegen Eupen van vanavond moet hij aan zich laten voorbij gaan. Na een paar woelige weken liet zijn lichaam hem even in de steek. "Het is niet erg, maar we hebben toch beslist geen risico te nemen. Ik heb weinig rust gehad de laatste weken. Mijn kindjes moesten naar het ziekenhuis en dat weegt op de duur toch door. Normaal gezien neem je rust als je thuis komt, maar nu wou ik toch elke keer naar het ziekenhuis. Ik denk dat het zich nu wat wreekt", aldus de middenvelder.

"Tweede klasse is sterker dan vorig seizoen"

Maar natuurlijk heeft ook hij Eupen al aan het werk gezien en die maakten indruk. "Voetballend zijn ze misschien wel de beste ploeg. Ze hebben snelheid, techniek en kracht. Ze hebben ook heel goeie spelers: Schouterden, Asamoah en Lallemand om er maar drie te noemen. Nee, het zal een heel moeilijk jaar worden. Er zijn zoveel ploegen met kwaliteit. Tweede klasse is sterker dan vorig seizoen. Je hebt Moeskroen, Eupen, STVV, Aalst, wij en ook Antwerp schrijf ik nog niet af. Dat is toch een hele hoop."

Maar bij Westerlo willen ze deze keer het vagevuur van tweede wel achter zich laten. "De bedoeling is promotie, op welke manier dan ook. Natuurlijk spelen we liever kampioen, want in die eindronde kan alles nog gebeuren. Mentaal is het moeilijk als je net de titel hebt gemist. De trainer moest het belang van de match van vanavond dus niet onderstrepen", lachte Annys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties