Vitesse opnieuw leider na incidentrijke wedstrijd

Joris De Wolf

Vitesse is er opnieuw in geslaagd om de koppositie te pakken in de Eredivisie. Ze wonnen met 0-3 op het veld van Go Ahead Eagles. Scheidsrechter Danny Makkelie legde de partij een tijdje stil nadat een supporter het veld had betreden en er vuurwerk was afgestoken.

De fans van Go Ahead Eagles konden het niet verkroppen dat de scheidsrechter twee strafschoppen in het voordeel van Vitesse had gefloten. Lucas Piazón benutte ze alle twee. Een supporter wou verhaal halen bij de scheidrechter maar die werd snel gevat. Nadat er ook vuurwerk werd aangestoken in het stadion legde Makkelie de wedstrijd tien minuten stil.

In de tweede helft liep Vitesse nog verder uit dankzij een doelpunt van invaller Gaël Kakuta. Door deze overwinning springt Vitesse opnieuw over Ajax naar de eerste plaats. Ze hebben nu twee punten meer dan de Amsterdammers.