Vlotte zege brengt Besiktas naar plaats drie

Caroline Tonnelier

Besiktas behaalde vanavond een vlotte zege tegen Konyaspor en klimt daardoor naar de derde plaats in de Turkse Süper Lig. In eigen huis was de wedstrijd met een 3-0 ruststand aan de pauze al gespeeld.

Na drie thuiswedstrijden zonder overwinning had Besiktas iets goed te maken tegen Konyaspor. Na een aarzelende beginfase opende Olcay Sahan net voor het halfuur de score voor de thuisploeg. Vijf minuten later stond de 2-0 al op het bord, na een doelpunt van Hugo Almeida. Nog voor de rust was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Özkayup de 3-0 binnenknalde.

De bezoekers deden kort na de rust via Ay de hoop nog even opflakkeren, maar verder dan de 3-1 kwam Konyaspor niet meer. Dankzij deze zege klimt Besiktas naar de derde plaats, op zeven punten van Fenerbahce. Volgende week zaterdag nemen de Zwarte Adelaars het op tegen de koploper.