Dirk Degraen: "Een compleet ander scenario dan de heenwedstrijd"

Dirk Degraen: "Een compleet ander scenario dan de heenwedstrijd"
Foto: © SC

Racing Genk neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Dinamo Kiev. In de heenwedstrijd wonnen de Limburgers met het kleinste verschil. "Ik verwacht een compleet ander scenario dan de eerste confrontatie."

“Het wordt in ieder geval een zeer moeilijke wedstrijd”, zegt Dirk Degraen, algemeen directeur van Racing Genk, in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Die stunt van de terugwedstrijd herhalen zou mooi zijn, maar we moeten ons ook niet te veel illusies maken. Kiev is een heel sterke ploeg.”

"Kiev is een ploeg voor in de Champions League"

De Oekraïners zullen het wel zonder Dieumerci Mbokani moeten doen. De Congolese ex-speler van Anderlecht is geschorst. “Dat gaat niet zo veel uitmaken. Ondanks het gemis van Mbokani moeten ze niet zo veel aan kwaliteit inboeten. Het budget van Kiev is drie à vier keer zo groot als het onze. Kiev is eigenlijk een ploeg voor in de Champions League. Een overwinning is niet noodzakelijk, kwalificatie is het allerbelangrijkste.”

“Voor het seizoen was kwalificatie voor de poules het belangrijkste. Na vier wedstrijden zijn we nog altijd ongeslagen. Dan moet je durven de ambities verleggen. Financieel zou het niet erg zijn als we ons niet zouden plaatsen. Maar vooral voor de supporters en de spelers zelf is de kwalificatie voor de volgende ronde een must. Dat zou een enorme boost geven.”

"Nu moeten de jongens zich bewijzen"

Racing Genk verloor de voorbije weken twee keer in de competitie. “Zeker de nederlaag tegen KV Oostende was een tik voor iedereen. Hopelijk gebeurt dat niet te vaak. Nu is het aan de jongens om zich te bewijzen”, besluit Degraen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties