Groep C: PSG groepswinnaar na logische zege

PSG is groepswinnaar in de groep van Anderlecht. Het won in eigen huis - niet zonder moeite - van Olympiakos, dat nog vol aan de bak zal moeten tegen Anderlecht.

PSG kwam na zes minuten al op voorsprong via wie anders dan Zlatan Ibrahimovic. Hij schoof van dichtbij een voorzet van van der Wiel tegen de touwen, goed voor zijn achtste doelpunt in deze campagne. Een mooi jubileumcadeau ook in zijn honderdste CL-wedstrijd.

Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, al leverde het gevaar - vooral via de onvermijdelde Mitroglou - geen doelpunten op voor de pauze.

Na rust was het dan toch raak: Manolas zette tien minuten voor tijd, na een buitenspelgevalletje, de 1-1 op het scorebord. Het numeriek overwicht van de Grieken - Verratti was in het begin van de tweede helft uitgesloten met twee keer geel - leek dan toch een punt op te gaan leveren, maar in de slotfase was daar alsnog Cavani die er 2-1 van maakte.

PSG pakt 13 op 15 en is groepswinnaar, Olympiakos en Benfica strijden nog om plek twee. De Grieken staan er beter voor in het onderling duel, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat PSG met een B-elftal naar Lissabon zal trekken en dan moeten de Grieken dus ook winnen van Anderlecht.