Record in zicht voor Deschacht

Record in zicht voor Deschacht
Foto: © SC

Olivier Deschacht kan zich vanavond in de geschiedenisboeken spelen bij Anderlecht. Als de linksachter vanavond speelt, zal dit zijn dertigste match in de Champions League zijn. Daarmee wordt hij mederecordhouder.

Momenteel staat het record van dertig matchen nog op naam van Walter Baseggio. Deschacht staat op een gedeelde tweede plaats, samen met Yves Vanderhaeghe en Bertrand Crasson, zo weet La Dernière Heure. Dat betekent ook dat de blonde verdediger alleen recordhouder kan worden als hij na vanavond ook in de laatste groepswedstrijd tegen Olympiakos aantreedt.

De 32-jarige Deschacht speelde dit seizoen nog maar één partij in de Champions League. Hij was er bij in Parijs, waar Anderlecht een onverhoopt punt haalde. In totaal speelde hij al 74 Europese wedstrijden. Zijn Europees debuut maakte hij op 30 juli 2003 tegen Rapid Boekarest (0-0 gelijkspel in de tweede voorronde voor de Champions League). Ook ene Vincent Kompany speelde toen zijn eerste minuten in Europa. In de groepsfase maakte Deschacht zijn debuut op 17 september 2003 op het veld van Lyon (1-0 verlies). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties