"Boeckx verdiende het niet om uit de basis te verdwijnen"

"Boeckx verdiende het niet om uit de basis te verdwijnen"
Foto: © SC

Mircea Rednic lijkt zijn keuze tussen de palen bij AA Gent gemaakt te hebben. Sergio Padt is ondertussen de nieuwe nummer 1, maar analist Wim De Coninck vindt het onterecht dat Frank Boeckx het slachtoffer werd.

"Heel spijtig voor Frank Boeckx", zegt De Coninck in Het Nieuwsblad. "Ik maakte het ook mee tijdens mijn loopbaan: als het niet draait, zoekt een trainer naar een verrassende oplossing. Heel vaak is het dan de doelman die pech heeft. Bovendien speelde voor Boeckx ook nog eens in zijn nadeel dat hij eigenlijk de beste inspeelpass had van de Gentse defensie."

"Ik herinner me nog dat Lepoint na een pass van Boeckx balverlies leed aan de zijlijn tegen Oostende. Uit die inworp volgde dan een tegendoelpunt. Eigenlijk waren de voetballende kwaliteiten van Boeckx nefast voor zijn speelkansen. Je beschikt immers over twee evenwaardige doelmannen die heel verschillend zijn qua speelstijl."

Voor De Coninck was het onverdiend dat hij geslachtofferd werd. "Hij verdiende het echter niet om uit de ploeg te verdwijnen, want hij presteerde prima. Boeckx is het grootste slachtoffer van de Gentse trainerswissel. Vergeet ook niet dat zijn contract in juni afloopt en de vraag naar doelmannen niet zo groot zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties