Mertens verslaat Biglia in doelpuntenrijke wedstrijd

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

Vanavond stonden in Italië nog twee wedstrijden op het programma. Het werd een doelpuntenrijke avond in de Serie A. Napoli haalde het met 2-4 op het veld van Lazio, terwijl Fiorentina een 4-3 zege pakte tegen Hellas Verona.

Lazio-Napoli 2-4

Geen Belgen aan de aftrap in het duel tussen Lazio en Napoli: Cavanda en Mertens startten op de bank. Biglia kreeg wel een basisplaats bij de thuisploeg. Higuaín opende halfweg de eerste helft de score, maar goed een minuut later kwam Lazio al langszij. Een owngoal van Behrami zorgde voor de 1-1 tussenstand.

Na de pauze waren het opnieuw de bezoekers die op voorsprong kwamen. Pandev tekende vroeg in de tweede helft voor de 1-2 en Higuaín maakte in een man-tegen-mansituatie zijn tweede van de avond. Een late tegentreffer van Keita bracht de spanning nog even terug in de wedstrijd, maar in blessuretijd kon Callejón de zege veilig stellen voor Napoli. De op het einde van de match ingevallen Mertens kon zich nog laten opmerken, want hij tekende voor de assist bij de 2-4.

Fiorentina-Hellas Verona 4-3

Ook in Firenze kregen de toeschouwers een pak doelpunten voorgeschoteld. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong na een Spaans onderonsje tussen Borja Valero als afwerker en Joaquín als aangever. Ook hier bleef de 1-0 niet lang op het bord, want één minuut later stond het al 1-1 via Romulo. Even later kregen we de omgekeerde situatie: nog voor het kwartier zette Iturbe de bezoekers op voorsprong, maar een minuut later zorgde opnieuw Borja Valero voor de gelijkmaker. Kort voor de rust bezorgde Vargas de thuisploeg opnieuw het voordeel.

Even na de pauze leek de wedstrijd beslist. Jankovic werd met rood van het veld gestuurd en Rossi zette vanop de penaltystip de 4-2 op het bord. Ondanks de numerieke minderheid vocht Hellas Verona nog terug, maar verder dan de aansluitingstreffer van Jorginho kwam het niet meer.