Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 17 is achter de rug en ook deze week stelt Voetbalkrant.com opnieuw het team van de week samen. Onze redacteurs woonden de wedstrijden in de Jupiler Pro League bij en hieronder kom je te weten welke spelers het meeste indruk maakten.

We beginnen meteen met de moeilijkste knoop om door te hakken: de plaats onder de lat. Heel wat doelmannen onderscheidden zich dit weekend, maar uiteindelijk viel onze keuze op Eiji Kawashima. De Japanner stopte een strafschop op een cruciaal moment tegen Lierse en daarom krijgt hij de voorkeur op onder meer de debuterende Didier Ovono en een sterk spelende Adrien Saussez.

De West-Vlaamse clubs vaardigen deze week dan weer alle spelers uit de achterhoede af. Van rechts naar links schopten Thomas Meunier, Zarko Tomasevic, Karel D’Haene en Mustapha Oussalah het tot het team van de week. Meunier en Oussalah heersten ieder op hun flank, terwijl Tomasevic en D’Haene zich zeer betrouwbare schakels toonden in de West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem.

Op het middenveld vinden we Tim Matthys, Julien Gorius, Hannes Van der Bruggen en Massimo Bruno terug. Matthys viel door zijn hevige werklust op bij Bergen, dat zijn eerste zege boekte dit seizoen. Van der Bruggen was dan weer één van de weinige lichtpunten bij een matig AA Gent.

Gorius hielp KRC Genk aan eenvoudige zege tegen Oud-Heverlee Leuven: de Fransman was man van de match met twee doelpunten. Bruno was de meest opvallende man bij Anderlecht. De jonge flankspeler leek de bal wel als een magneet aan te trekken en was een constante gesel voor de Cercle-defensie. Bruno miste dan wel een penalty, eerder in de wedstrijd had hij paars-wit wel op voorsprong geschoten.

Onze voorhoede bestaat deze week uit twee spitsen. Tom De Sutter en Michy Batshuayi vonden elk twee keer de weg naar doel en die laatste tekende zelfs nog voor een assist. De Sutter sloopte zaterdagavond al de muur van KV Oostende, terwijl Batshuayi Standard op weg zette naar een simpele zege: hij scoorde de eerste twee goals en bood Vainqueur de 0-3 aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties