Wilmots waarschuwt enkele spelers: "Vier maanden niet spelen? Probleem!"

Wilmots waarschuwt enkele spelers: "Vier maanden niet spelen? Probleem!"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots en zijn technische staf reisden vandaag af naar Brazilië om er de loting van vrijdag bij te wonen. Vooraf had hij nog wat uitleg over voor enkele probleemgevallen in zijn kern.

Zo moet Thomas Vermaelen in januari een keuze gaan maken: Brazilië of bij Arsenal blijven. "Het is niet makkelijk om zo'n club te verlaten", gaf Wilmots aan. "Dat begrijp ik, maar voor mij is het ook niet makkelijk om een speler te blijven selecteren die al vier maanden niet speelt. Op een gegeven moment zal hij een keuze moeten maken."

Ook Daniel Van Buyten komt minder in actie, maar die heeft meer krediet. "Alles hangt af van de tegenstander, maar als je de manier bekijkt waarop hij zich voorbereidt, dan weet je alles."

En dan heb je nog Alderweireld die nog niet zeker is van een basisplaats bij Atlético. "Een international die van maart tot mei niet speelt, kan zijn achterstand niet wegwerken op drie weken. Als Toby vanaf nu speelt, is er geen probleem", aldus Wilmots.

En dan had hij ook nog een woordje over voor Guillaume Gillet. "Ik had liever gezien dat hij rechtsachter speelde bij Anderlecht, maar als hij in conditie is en goed speelt, is er ook geen probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties