Der Rekordmeister boekt logische zege

Leander Mespreuve
| 2 reacties

Na Wolfsburg en Leverkusen verzekerde ook Bayer München zich van de volgende ronde in de Duitse beker. Ook Frankfurt liet zich niet verrassen, al kende het moeite met tweedeklasser Sandhausen.

Augsburg – Bayer München 0-2

Bayern-coach Guardiola wou niets aan het toeval overlaten en stuurde zijn sterkste ploeg het veld in op bezoek bij Augsburg. Dat resulteerde in een vroeg doelpunt voor ‘Der Rekordmeister’, Arjen Robben bracht de bezoekers al na vier minuten op voorsprong. Bayern kreeg nog enkele kansen, maar bij de rust bleef het bij die ene treffer.

Ook na rust imponeerde Bayern niet. Het was wachten tot de 80ste minuut tot Müller de bezoekers een veilige marge bezorgde. Guardiola en co door naar de kwartfinales.

Eintracht Frankfurt - Sandhausen 4-2

In de andere wedstrijd versloeg Eintracht Frankfurt tweedeklasser Sandhausen met 4-2. José Mato bracht de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar Sandhausen toonde veerkracht. In twee minuten tijd maakte het de achterstand ongedaan. Eerst scoorde Rode een own-goal, waarna Tüting de bordjes weer in evenwicht bracht. Het waren uiteindelijk Kadlec en Joselu die de thuisploeg over de streep trokken.

Eerder deze avond kenden Wolfsburg en Leverkusen een lastige avond, maar wisten zich wel te verzekeren van een plaats bij de laatste acht.