Interview "Komende weken zijn belangrijk voor De Bruyne"

Koen Donvil
| 2 reacties
"Komende weken zijn belangrijk voor De Bruyne"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne zou Chelsea tijdens de wintermercato zo goed als zeker verlaten. De Rode Duivel krijgt amper speelkansen van Mourinho en heel wat clubs tonen interesse in De Bruyne. Dat was echter buiten het charme- offensief van Mourinho gerekend.

Door Koen Donvil

Hoe groot is de geloofwaardigheid van The Special One? Doet De Bruyne er goed aan toch te blijven op Stamford Bridge met het oog op het WK? Voetbalkrant.com zocht naar antwoorden bij Georges Leekens, de man die The Kid liet debuteren bij de Rode Duivels.

"Mourinho ziet De Bruyne liever niet vertrekken"

 “Mourinho zal de kwaliteiten van Kevin goed genoeg kennen en ze zeker niet onderschatten”, steekt de ex-bondscoach van wal. “Hij heeft nu aangegeven dat De Bruyne tijdens de komende wedstrijden zijn kans zal krijgen. Dat duidt erop dat hij hem een belangrijke speler vindt die hij liever niet ziet vertrekken.”

"Polyvalentie kan een voordeel zijn"

Chelsea heeft een drukke decembermaand voor de boeg waarin het maar liefst acht keer aan de bak moet. “Met 16 of 17 spelers red je het niet in een topclub als Chelsea. De Bruyne is jong en polyvalent, dat kan nu in zijn voordeel spelen. Hij gaat de komende weken zijn kans krijgen en moet die proberen te pakken.”

"Aan spelen toekomen in maanden voor WK"

Loopt De Bruyne niet het risico nu gebruikt te worden voor de opeenvolging van wedstrijden en later opnieuw naast de selectie te vallen? “Kevin is wijs en verstandig genoeg om de juiste beslissingen te maken. Veel hangt af van hoe hij zal presteren. Wij Belgen zijn chauvinistisch en vinden dat De Bruyne moet spelen, zeker met het oog op het WK. Hij moet vooral aan spelen toekomen in de maanden voor het WK zodat hij het juiste ritme te pakken heeft. En waar dat ook moge zijn, talent komt altijd bovendrijven en geduld wordt beloond. Kevin komt er wel”, aldus Mac The Knife

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties