Onze tegenstander voorgesteld: Rusland

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Onze tegenstander voorgesteld: Rusland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Rusland.

Algemene informatie: Rusland

Hoofdstad: Moskou
Inwonersaantal: 142.500.482
Oppervlakte: 17.098.242 km2
Staatshoofd: Vladimir Poetin (president)
Volkslied: Gimn Rossijskoj Federatsii

Bijnamen nationale ploeg: Sbornaja
Bondscoach: Fabio Capello
Meeste selecties: Victor Onopko (109)
Topscorer allertijden: Vladimir Bestsjastnych (26)
Bookmakers: 60 tegen 1

WK-Historiek

Aantal deelnames: 2
Beste resultaat: eerste ronde
Resultaat vorig WK: niet aanwezig

Rusland neemt het voor de derde maal onafhankelijk deel aan het wereldkampioenschap. Het plaatste zich eerder al in 1994 en in 2002. De Russen raakten telkens niet verder dan de groepsfase. Op het WK in Zuid-Afrika was Rusland niet van de partij.

Weg naar het WK

Rusland verraste enigszins in de WK-kwalificaties door zich tot groepswinnaar te kronen in een poule met Portugal, Israël, Azerbeidzjan, Noord-Ierland, Luxemburg. De Russen boekten zeven zeges, speelde één keer gelijk en gingen twee keer onderuit. HIER kan je de volledige weg van Rusland naar het WK bekijken.

Het moment: Zege tegen Portugal

Op weg naar het WK boekte Rusland een belangrijke zege tegen grootste concurrent Portugal. Op 12 oktober 2012 werd het in Moskou 1-0 na een vroeg doelpunt van Zenit-spits Kerzhakov. Rusland telde na tien WK-kwalificatiematchen uiteindelijk één punt meer dan de Portugezen. Bekijk hieronder de goal van Kerzhakov:

De Belgische connectie:

In het team van Fabio Capello is er niet meteen rechtstreekse link naar ons land. Maar de link met Nicolas Lombaerts, Axel Witsel en Jonathan Legear – allen actief in de Russische competitie is natuurlijk snel gelegd. Wil je meer te weten komen over de Belgische connectie? Neem dan HIER eens een kijkje.

Blikvangers:

Fabio Capello, de bondscoach van Rusland, zakt voor de tweede keer af naar het WK als trainer. De Italiaan bereikte in 2010 het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, maar ging er met Engeland uit tegen Duitsland. Capello vertrok later na een dispuut met de Engelse voetbalbond. Nu hoopt Don Fabio meer succes te boeken met Rusland. HIER kom je meer te weten over de Russische blikvangers.

WK-babe

Voor onze WK-babe kiezen we voor de wederhelft van Pavel Pogrebnyak. De spits verzamelde de voorbije jaren verschillende caps voor de nationale ploeg, maar maakt op dit moment geen deel uit van de selectie. Hieronder kan je alvast zijn vrouw, Maria Shatalova, bewonderen. Wil je meer Russische babes zien? Neem dan zeker HIER eens een kijkje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties