Reactie Henkens: "Geprobeerd uit organisatie te voetballen"

Henkens: "Geprobeerd uit organisatie te voetballen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren kwam op het veld van Anderlecht amper aan voetballen toe. De bezoekers werden van minuut één teruggeduwd en kwamen pas heel sporadisch onder de omsingeling uit. "Maar dit komt niet zo hard aan", relativeerde Robin Henkens.

Waasland-Beveren kwam met een duidelijk plan afgezakt naar Anderlecht. "We hebben geprobeerd uit de organisatie te voetballen. Eigenlijk hebben we weinig weggegeven, zeker de eerse helft. Maar op een gegeven moment werd de druk echt heel groot en dan valt dat doelpunt. We hebben gestreden, maar op Anderlecht weet je dat het in onze situatie zeker moeilijk wordt", aldus Henkens.

"In de tweede helft zijn we een beetje beginnen voetballen en hebben we toch een aantal mogelijkheden - geen kansen - kunnen bij elkaar voetballen. Ikzelf moest samen met René Sterck op de flank voetballen om hun opkomende backs af te stoppen. Wij hebben daarvoor de fysiek, maar helemaal onder controle kan je die mannen toch niet hebben."

Aanvallend maakten de Oost-Vlamingen heel weinig klaar. "Verdedigend stond het goed, aanvallend hebben we te weinig gebracht", knikte Henkens. "We konden hier alleen maar winnen en dus komt dit niet zo hard aan. Volgende week tegen Mechelen krijgen we een nieuwe kans. Misschien zetten we daar de remonte in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties