De fauw: "Realiseren ons dat we geschiedenis kunnen schrijven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
De fauw: "Realiseren ons dat we geschiedenis kunnen schrijven"
Foto: © SC

Aanvoerder Davy De fauw gaat met Zulte Waregem vanavond op zoek naar een Europese lente. Een punt pakken tegen Rubin Kazan is daarvoor voldoende. Wat denkt De fauw zelf van deze belangrijke wedstrijd?

Aernout Van Lindt in Brugge

Is het de belangrijkste wedstrijd voor Zulte Waregem, anders nog dan de andere wedstrijden? Dat vindt Davy De fauw alvast niet: "De voorbije twee wedstrijden in Europees verband waren ook al heel belangrijk. De meesten zagen ons al uitgeschakeld, maar we spelen nu de laatste wedstrijd alsnog mee."

"En we hebben dezelfde ingesteldheid als altijd, we realiseren ons wel goed dat we geschiedenis kunnen schrijven", aldus de rechtsback van Essevee.

"Rustiger in balbezit geworden"

"Europees overwinteren als Zulte Waregem is iets speciaal, iets unieks", gaat De fauw verder. "We hopen dat het nog vaker zo kan zijn, maar op dit moment blijft het historisch. Maar we zijn er zeker nog niet, er is nog een wedstrijd te spelen voor we er zijn."

En dat is tegen Kazan, waar in de heenwedstrijd nog 4-0 werd tegen verloren. "We hebben heel weinig kansen gecreëerd in Kazan", geeft De fauw toe. "Maar we hebben een paar Europese wedstrijden extra gespeeld sindsdien. De groep wordt steeds sterker, dankzij al de leermomenten die we doormaken. We zijn rustiger in balbezit geworden en we groeien continu", aldus de verdediger. 

Vanavond weten we of Zulte Waregem ook na de winterstop nog op drie fronten actief blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties