STVV moet niet snoeien in spelerskern: "Dit was ingecalculeerd"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
STVV moet niet snoeien in spelerskern: "Dit was ingecalculeerd"
Foto: © SC

Donderdagnamiddag doken er geruchten op dat Sint-Truiden, net als vorig jaar, flink in zijn spelerskern zou moeten snoeien. Voetbalkrant.com nam contact op met de tweedeklasser voor wat meer informatie.

STVV zou in nauwe schoentjes zitten op financieel vlak en zou een tiental spelers moeten laten gaan. “Maar dat klopt niet”, aldus gerechtelijk correspondent Bormans aan onze redactie. “We hadden dit verlies ingecalculeerd en hebben dan ook onze voorzorgen genomen.”

“Ieder jaar maken wij onze cijfers bekend op een persconferentie waarop onze aandeelhouders zijn uitgenodigd. Dat klinkt negatief en zeer verrassend naar de buitenwereld toe, maar wij wisten dit op voorhand.”

"Heel moeilijk om break-even te draaien in tweede klasse"

Maar dat De Kanaries moeten gaan snoeien in hun spelerskern is niet correct. “Ik weet zelfs niet waar dat gerucht vandaan komt”, aldus Bormans. “We moeten nu geen spelers laten gaan omdat we vorig jaar al de nodige besparingen deden. Maar hoe dan ook is het heel moeilijk om break-even te draaien in tweede klasse.”

Standard moet zijn kleine broer dan ook niet meteen te hulp schieten. “Wij huren sommige spelers van Standard, maar wij huren ook jongens van andere clubs. Dat is voetbal, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties