Analyse Welke Belg maakt kans op een gouden plak in de Champions League?

Welke Belg maakt kans op een gouden plak in de Champions League?
Foto: © SC

Onze landgenoten blijven hoge toppen scheren in de topcompetities. Deze keer wordt in de Champions League een record gebroken. Maar liefst twaalf Belgen zullen ook na de jaarwisseling nog meedansen op het kampioenenbal.

Door Cédric De Volder

Het ‘oude’ record dateert immers van voetbaljaargang 2011 – 2012. Destijds mochten in deze periode nog vijf landgenoten dromen van het ultieme voetbalsucces. Voetbalkrant.com zet onze hedendaagse helden op een rijtje. Maar hebben ze ook een kans om de beker met de grote oren in de lucht te steken?

Adnan Januzaj & Marouane Fellaini

The Red Devils kwalificeerden zich in een poule met onder meer Bayer Leverkusen zonder al te veel problemen voor de volgende ronde. Toch staat David Moyes aan het roer van een zwalpend schip op Old Trafford. In de Premier League loopt het immers voor geen meter. Adnan Januzaj – een zeldzaam lichtpuntje – is te jong om de ploeg te dragen. Marouane Fellaini wordt dan weer verketterd door de fans. Nee, dit United zal de Champions League niet winnen.

Axel Witsel & Nicolas Lombaerts

Zenit St. Petersburg schrok zich gisteren een hoedje bij het binnenhalen van de kwalificatie. De Russen gingen met zware 4-1-cijfers de boot in bij Austria Wien, maar tuimelden door het verlies van FC Porto (nog) niet van hun wolk. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts bekeren door met een puntentotaal van amper zeven eenheden. Ook met een gokje op de eindoverwinning van Zenit valt geen geld te verdienen.

Daniël Van Buyten

Bayern München had dan weer geen enkel problem bij de kwalificatie. Op de laatste speeldag verloren de Duitsers dan wel van Manchester City, maar dat was simpelweg een ongelukje onderweg. Daniël Van Buyten maakt – ook al is hij geen basispion – ook dit seizoen een goede kans om de beker met de grote oren in de lucht te steken. Voor de volledigheid: ook vorig seizoen kroonde Bayern zich tot ‘Europees kampioen’.

Dedryck Boyata & Vincent Kompany

The Noisy Neighbours – actief in dezelfde poule als Bayern – spoelden dit seizoen hun CL-kater door. Het lichtblauwe sterrencollectief wordt echter niet klaar geacht voor een glorieus Champions League-parcours. Al zijn de troepen van aanvoerder Vincent Kompany wel in staat om onderweg enkele kleppers naar huis te sturen. Dedryck Boyata weet dan weer niet waar zijn toekomst in 2014 ligt. Overleeft hij in de kern van City of mag hij zich als huurling bewijzen bij een ander team?

Eden Hazard & Kevin De Bruyne

Chelsea had in groep E dan weer de grootste moeite met Schalke04 en FC Basel. José Mourinho mag Eden Hazard op de blote knieën danken. De Rode Duivel toonde zich op het kampioenenbal meer dan eens beslissend. Voor Kevin De Bruyne was dan weer geen glansrol weggelegd. De flankaanvaller vraagt wellicht een transfer aan. Al zal hij een eventuele overwinning van Chelsea op het kampioenenbal wellicht niet moeten missen.

Toby Alderweireld & Thibaut Courtois

Atlético Madrid heeft zich op enkele seizoenen tijd tot een Europese topclub omgevormd. De hoofdstedelingen hadden geen enkel probleem met onder meer FC Porto en Zenit St. Petersburg en worden ook na de jaarwisseling als een te duchten concurrent gezien. Thibaut Courtois en Toby Alderweireld zouden dit seizoen wel eens ver kunnen geraken in de Champions League.

Thomas Vermaelen

De laatste ‘overlever’ is dan weer Thomas Vermaelen. Al heeft de verdediger weinig in de pap te brokken bij The Gunners.  Arsenal staat aan de leiding in de Premier League en lijkt voor het eerst sinds lang ook een woordje te kunnen meepraten op het kampioenenbal. Mesut Özil kan zich – mits eindwinst – alvast tot een god kronen in Londen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties