De Winter maakt eindelijk AZ-debuut: "Geduld is heel erg op de proef gesteld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
De Winter maakt eindelijk AZ-debuut: "Geduld is heel erg op de proef gesteld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na anderhalf jaar wachten was het donderdagavond zover voor Yves De Winter. Onze landgenoot debuteerde eindelijk voor AZ Alkmaar. De nul hield hij niet, maar na afloop toonde de ex-doelman van Westerlo zich tevreden.

Donderdagavond kwam er een einde aan de indrukwekkende reeks van eerste doelman Esteban. Die stond de voorbije 123 wedstrijden namelijk onder de lat bij de club uit Alkmaar. Dick Advocaat, reeds geplaatst met AZ voor de volgende ronde, gunde De Winter zijn eerste speelminuten bij de club.

“Mijn geduld is heel erg op de proef gesteld”, aldus De Winter op de officiële webstek van AZ. “Het ergste voor mij dit seizoen was de bekermatch tegen Achilles. Heel wat reserves kwamen toen in actie, maar ik kreeg mijn kans niet. Het is dan ook heel mooi dat ik nu kon debuteren.”

AZ speelde uiteindelijk 2-2 gelijk tegen PAOK. Een laat tegendoelpunt zorgde voor een kleine domper op de feestvreugde. “Die goal verpest het echt. Ik geef deze avond alles bij elkaar een zesenhalf”, besluit De Winter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties